Schaatsers onderuit – Verzoek aan schaatsers

Kekerdom, Tiel, Culemborg, 04-01-2009 • Het mooie winterse weer is niet voor iedereen een mooie ervaring geweest. Op verschillende plaatsen moesten hulpdiensten uitrukken om gewonde schaatsers te verzorgen.

Kekerdom

Daar was een 60-jarige inwoner van Leuth op het ijs nabij de Botsestraat komen te vallen. Omdat het er in eerste instantie erger uit liet zien dan later bleek, werden alle hulpdiensten opgetrommeld. Brandweer, politie, ambulance en traumaheli waren ter plaatse gegaan. De onfortuinlijke schaatser was met zijn hoofd op het ijs gevallen en had daarbij een hoofdwond opgelopen. De man is met een ijsboot/brancard door de brandweer van het ijs gehaald. Het slachtoffer moest een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven. Het slachtoffer kon zich niet meer herinneren hoe hij ten val is gekomen.

 

Tiel

In Tiel liep een 49-jarige man een onderbeenfractuur op. Op het ijs bij de Jhr. P.A. Reuchlinlaan wilde de man zijn zoon tijdens het schaatsen op tillen en kwam met zijn schaats in een scheur terecht. Hierdoor bleef zijn schaats steken waardoor de man zijn been brak. Ook daar was de brandweer en de ambulance ter plaatse. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.

 

Culemborg

In Culemborg aan de Goilberdingerdijk raakte een 61-jarige man uit Culemborg gewond. De man was tijdens het schaatsen op zijn gezicht gevallen. Hij liep daarbij letsel op aan zijn neus. Ook klaagde hij over zijn ribben. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.

 

Verzoek aan de schaatsers

Hulpdiensten hebben op verschillende schaatslocaties de grootste moeite om in de buurt van het ijs te komen. Het verzoek aan de schaatsliefhebbers is dan ook om de auto zo te parkeren dat hulpdiensten bij het ijs kunnen komen.