PvdA – Schuldhulpverlening, 12 feb

PvdA op Locatie – Thema Schuldhulpverlening
Stadhuis, 12 februari 2009

Het lijkt tegenwoordig zo normaal, lenen. Dagelijks komen reclames en advertenties voorbij die leningen aanbieden alsof het niks voorstelt. Dit reflecteert ook de tendens in onze samenleving. Steeds meer mensen gaan lenen. Het aantal mensen met schulden groeit hard. PvdA-raadslid Halima El Karouni constateert dat de betekenis van het begrip ‘rood staan’ tegenwoordig in vergelijking met het verleden een veel minder zware lading heeft. Het klinkt niet als gevaarlijk of bedreigend, maar het gaat wel om geld dat is uitgegeven waarover men niet beschikt. Dit is vooral bij jongeren het geval en dat is zorgelijk gezien het feit dat de groep jongeren met problematsche schulden steeds groter wordt.

Deze zorgwekkende ontwikkeling geeft aanleiding om hier extra aandacht voor te vragen. Ook onze stad en regio heeft te kampen met een toenemend aantal mensen met schulden. De PvdA- Nijmegen vindt het belangrijk om hier prioriteit aan te geven. Vooral door eerst te kijken hoe de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) mensen met schulden helpt en te kijken tegen welke problemen zij aan loopt.

Wanneer kom je in aanmerking voor schuldhulpverlening? Hoe ziet het hulpverleningstraject eruit? Op donderdag 12 februari heeft de PvdA- Nijmegen het GKB en Interlokaal uitgenodigd in het stadshuis om uitleg te geven over hun werkwijze.

Ben je geïnteresseerd? Zorg dan dat je erbij bent. De presentatie van het GKB begint om 20:00 uur in de Gebroeders van Limburgzaal, Stadhuis Nijmegen. Het programma is gratis en voor iedereen toegankelijk.
 
Bron PvdA Nijmegen