December-Sirene Sales van de Nijmeegse podia

Nijmegen, 28 november 2019

December-Sirene Sales van de Nijmeegse podia

Aanstaande maandag 2 december is het weer zover, de eerste maandag van de maand! Dat betekent dat vanaf 12:00, op het moment dat de sirenes af gaan, je voor een voorstelling bij LUX, de Stadsschouwburg en de Lindenberg een kaartje met een fikse aanbieding kan kopen. De Sirene Sale van december bestaat uit de familievoorstelling Familie van Nielie van Kwatta in de Stadsschouwburg, Corrie van Binsbergen & Auke Hulst in LUX en Anne Neuteboom in de Lindenberg.

Theatergroep Kwatta – De Familie van Nielie in alle staten 6+

za 28 dec | 19:00 uur | De Stadsschouwburg
Kalkoenen, woestijnen, wolkenkrabbers en filmsterren! Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. De familie van Nielie gaat naar Los Angeles, waar vader Theo is uitgenodigd voor Het Uitvinderscongres. Maar al op het vliegveld van New York raakt het gezin elkaar kwijt en zetten ze alles op alles om elkaar terug te vinden.
www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/kwatta 

Corrie van Binsbergen & Auke Hulst – Een Groter Gebeuren
Zo 22 dec  | 16:00 uur | LUX
Gitarist, componist en bandleider Corrie van Binsbergen gaat wederom een samenwerking aan met een literaire collega. Terwijl Hulst zijn verhalen live voordraagt, creëert Van Binsbergen samen met haar band de soundtrack; zo ontstaat een film voor je oren. Ze lieten zich inspireren tot een hedendaagse apocalyps, een verhaal over klimaatverandering, het eind der tijden en dat wat blijft: de liefde. Een Groter Gebeuren is geïnspireerd op Het Grote Gebeuren, een apocalyptisch verhaal van Belcampo. Een vlijmscherp en ontroerend literair muziektheater dat diep doordringt in de grote morele en politieke vragen van onze tijd.
www.lux-nijmegen.nl/podium/corrie-van-binsbergen-auke-hulst/

Anne Neuteboom – Kijk haar gaan (reprise)
do 12 dec | 20.30 uur | De Lindenberg
Anne Neuteboom kijkt met zelfspot en keihard positivisme naar de privileges en luxeproblemen van haar generatie. Want ‘weet je nog vanmorgen, dat het toen gewoon vrede was in Nederland? Relaxed. En dat je gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water? Chill’. Neuteboom sleepte met dit programma een nominatie voor de Neerlands Hoop 2019 in de wacht. “Ze laat zien dat kwetsbaarheid niet alleen in stiltes schuilt en dat je diepgang kunt bereiken door het over schijnbaar triviale dingen te hebben”, aldus de jury. “Grappig, kritisch en ontroerend..” ????  NRC. www.delindenberg.com/theater/anne-neuteboom/

Praktische informatie
Van maandag 2 dec 12.00 uur tot dinsdag 3 mei 12.00 uur kun je een kaartje voor de voorstellingen tegen gereduceerd tarief kopen van de theaters.

Meer informatie op www.delindenberg.comAgenda Nijmegen – alles over Nijmegen