SMS-alert voor vermiste meisjes

Nijmegen, Druten, Puijflijk, 22-02-2009 • Zaterdagmiddag is een SMS-alert verstuurd in verband met de vermissing van twee minderjarige meisjes uit Nijmegen. Zaterdagavond zijn de meisjes gevonden in Puijflijk.

Vrijdag 20 februari rond 16.30 uur gingen twee meisjes, 12 en 13 jaar oud, weg bij de woning van een hen in Neerbosch-Oost. Toen zij ’s avonds niet terugkwamen, werd de familie ongerust en ging hen zoeken. Er was af en toe telefonisch contact met hen, maar de meiden waren niet van plan terug te komen. Vrijdagavond werden ze in Druten gezien.

Zaterdagmorgen kwamen familieleden naar het politiebureau om de meisjes als vermist te laten signaleren. Met hen was geen contact meer. Zaterdagmiddag werd een SMS-alert verstuurd in Nijmegen (in een straal van een aantal kilometer rond de woningen van de meisjes) en in Druten (waar ze voor het laatst gezien waren).

Na het SMS-alert kwam een tip binnen over de locatie van de meisjes. Ze werden zaterdagavond gevonden bij een kennis in Puijflijk. Toen agenten bij het appartementencomplex aanbelden, zagen rechercheurs die op straat bleven kijken, hoe de meiden via het raam het dak op klommen. Dit dak ligt op zo’n 15 meter hoogte en ze durfden er niet meer vanaf. Uiteindelijk moest de brandweer hen van het dak af helpen.

Agenten schakelden Bureau Jeugdzorg in voor een gesprek met de meisjes en de families.

Zaterdagavond werd in Nijmegen en Druten een SMS-alert gestuurd om te melden dat de meisjes terug waren.