Spectaculaire Start van de Nijmeegse Winterweken 2023-2024 Aangekondigd


De historische stad Nijmegen transformeert deze winter in een magische winteroase. Van 16 december tot en met 7 januari wordt de stad verlicht door de zesde editie van de Nijmeegse Winterweken, ditmaal met een boeiend Romeins thema.

opening nijmeegse winterweken
fotograaf Jan Willem de Venster

Het evenement trapt af op zaterdag 16 december, waarbij de magie begint om 16.30 uur. De betoverende Winter Wonder Parade en de Winterfee zullen hun reis beginnen bij de Lindenberg, en zich een weg banen door de straten van Marikenstraat, Koningsplein, Broerstraat, tot aan de Grote Markt en Augustijnenstraat, om uiteindelijk te eindigen op Plein 1944. Hier zullen wethouder John Brom en Eric van Zanten, de voorzitter van het Huis voor de Binnenstad, om 17:15 uur de Nijmeegse Winterweken officieel inluiden.

Gedurende de drie weken na de opening kunnen bezoekers van de binnenstad genieten van een reeks fascinerende activiteiten. Deze omvatten onder andere een lichtsculpturenroute die je meeneemt in een betoverende wereld, een interactieve Romeinse quiz, boeiend straattheater, een speciaal kinderprogramma in de Stevenskerk, een unieke Silent disco in het historische Carolus pand, een traditionele nieuwjaarsduik in Romeinse stijl op de Grote Markt, diverse activiteiten van het Limes festival, en een lichtjesoptocht in samenwerking met het Amalia Kinderziekenhuis.

Lokale ondernemers dragen ook bij aan het festijn met diverse activiteiten. Zo kan er in de Kinderboekwinkel geknutseld worden aan een winterlandschap, serveert Möge Tee een speciale Nijmeegse Winterweken bubble tea, en kunnen bezoekers genieten van het rendier ringwerpen bij ‘t Hoogstraatje.

Voor het volledige programma en meer informatie, bezoek de officiële website: www.nijmeegsewinterweken.nl