Lisanne (7) organiseert speelpleintje in Oost

Zaterdag 4 oktober 2008. vanaf 11.00 uur zal wethouder Hans van Hooft (gemeente Nijmegen) het kleine speelpleintje aan de Daalseweg, Frans Halsstraat, Minister Elandstraat (in Nijmegen Oost) feestelijk openen.

Misschien is dit op het eerste gezicht niets bijzonders. Wat het bijzonder maakt is dat dit speeltuintje (afgelopen juli) gerealiseerd werd, nadat een buurmeisje (Lisanne Gloudemans, 7 jaar) een brief schreef en tekening maakte en stuurde naar wethouder van Hooft en de burgemeester. In deze brief vroeg zij voor alle kinderen (maar vooral voor de allerkleinste) in de buurt een klein speelpleintje, omdat het voor veel kinderen te gevaarlijk is om de drukke Van Santstraat over te steken naar de speeltuin daar. Naar aanleiding van dit initiatief van Lisanne nam de gemeente contact op met de kinderen uit de buurt en samen bepaalden ze (eind april) wat voor speeltoestellen ze graag zouden willen hebben. In julli werd het speeltuintje aangelegd. De afgelopen maanden is het speeltuintje een groot succes gebleken.
Kinderen van allerlei leeftijden spelen er met elkaar en ook voor ouders is het een leuke plek om buurtgenoten (beter) te leren kennen. Echter bijna niemand uit de buurt weet dat dit speeltuintje er is gekomen dankzij de brief van Lisanne. Een aantal buurtgenoten leek het daarom leuk om het speeltuintje officieel te openen, maar vooral om de briefschrijfster in het zonnetje te zetten. Wethouder van Hooft vond dit een goed idee en zorgt daarom voor het officiële gedeelte van de opening.
 
Bron: Ingrid van de Vossenberg
 
Stadsdeel Nijmegen-Oost