Spelen in een digitale speeltuin tijdens de voorjaarsvakantie

Robots programmeren, bouwen met LEGO WeDo, stop-motion filmpjes maken of gekke foto’s met een greenscreen: tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen zich in de bibliotheek uitleven in een digitale speeltuin. Ook is er voor jonge uitvinders een workshop ‘Creatief met kranten’.

Digi Playground: Bibberbots
Fotograaf: Marcel Krijgsman

In Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen kunnen kinderen op dinsdag 21 februari op ontdekkingstocht in de Digi Proeftuin XL. In deze proeftuin staan robots om te leren programmeren, een ‘Turing Tumble’ om te ontdekken hoe computers werken, LEGO WeDo om zelf robots mee te bouwen en allerlei spullen om bewegende ‘bibberbotjes’ mee te maken. Een bibberbotje is een kleine robot die op een beestje lijkt. Na afloop mogen de kinderen hun eigen bibberbotje mee naar huis nemen. Er zijn twee workshops in De Mariënburg op 21 februari: van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur. Een kaartje kost € 3,50 per kind. Diezelfde dag kunnen kinderen in Bibliotheek Hatert tussen 14 en 16 uur spelen met een VR-bril, gekke foto’s maken met een greenscreen of stop-motion filmpjes maken. De toegang van deze Digi Ontdekplek is gratis. Op donderdag 23 februari is de Digi Ontdekplek tussen 14 en 16 uur te vinden in Bibliotheek De Biezantijn. De workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kinderboekenweek Nijmegen
Fotograaf: Marcel Krijgsman

Creatief met kranten

In deze workshop op donderdag 23 februari in Bibliotheek De Mariënburg gaan kinderen met begeleiders van De Jonge Onderzoekers aan de slag als echte uitvinders. Ze onderzoeken, ontwerpen en bouwen met behulp van kranten een prototype van een klimrek. Deze workshop is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Ouders mogen even meekijken, maar daarna gaan de kinderen als team aan de slag. Aan het eind van de workshop presenteren de kinderen hun creatie. De workshop duurt van 10.00 tot 11.30 uur en een kaartje kost € 5,50 per kind. Kijk voor meer informatie, aanmelding en kaartverkoop op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda