Spreekbeurtactie Unicef – Lindenholt, 20 nov

Burgemeester Thom de Graaf geeft aftrap voor Spreekbeurtactie Unicef
Donderdag 20 november 2008, Basisschool Kampus in Lindenholt

Nijmegen, november – Het is nog de vraag of het Joris, Naomi, Guus of iemand anders wordt, maar één van de leerlingen van Groep 8 van basisschool Kampus in Lindenholt zal op donderdag 20 november de spits afbijten in de jaarlijkse Spreekbeurtactie van Unicef. Onder zijn of haar gehoor zal zich burgemeester Thom de Graaf bevinden.
 
De Spreekbeurtactie van Unicef heeft dit jaar als thema ‘Schoon water voor elk kind’. De kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties vraagt hiermee aandacht voor de kindersterfte als gevolg van gebrek aan schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Elke 20 seconden kost dit tekort ergens ter wereld een kind het leven. Unicef ontwikkelde daarom een speciaal programma, gericht op fundamentele, blijvende oplossingen op deze drie terreinen.
Burgemeester de Graaf zal de Spreekbeurtactie voor Nijmegen openen en wordt bovendien door de leerlingen aan de tand gevoeld over zijn kennis van de kinderrechten. Hij zal vervolgens het woord voeren en ingaan op het belang van de verschillende Unicef-activiteiten.