Nijmeegse Spreekkoren Kampioenschap, 8 juni

frank-de-boer-foto-jan-de-koning-250.jpg
Frank de Boer – foto: Jan de Koning
 
* Foto’s van dit Spreekkoren Kampioenschap vind je op Nijmegen Online, www.nijmegenonline.nl bij Meer fotoreportages.

GROOT NIJMEEGS SPREEKKOREN KAMPIOENSCHAP
 
8 juni 2007 vindt in Nijmegen het eerste Nijmeegse Spreekkoren Kampioenschap plaats. Meer dan duizend leerlingen van zes middelbare scholen uit Nijmegen gaan de strijd met elkaar aan en proberen met hun zelfgeschreven, positieve spreekkoren elkaar te overtroeven en met inventief taalgebruik de jury te verrassen.

Dit jaar vindt in Nederland het EK voetbal Onder 21 plaats. Nijmegen is één van de speelsteden. Literair Productiehuis de Wintertuin organiseert daarom in samenwerking met de Gemeente Nijmegen het eerste Nijmeegse Spreekkoren Kampioenschap.

8 juni staat het Marienburgplein in Nijmegen vanaf 13.00 uur bol van activiteiten rond dit Spreekkorenkampioenschap. Meer dan duizend scholieren gaan de strijd aan op het hoofdpodium op het Marienburgplein. Presentator Bazz (Van Katoen) zweept de leerlingen op om met volle overtuiging hun mooiste spreekkoren ten gehore te brengen.
Het UEFA Hit squad, het officiele promotie team van het EK tovert de rest van het Marienburgplein om in een groot openlucht voetbal festijn, met Panna veldjes, een opblaasbare schotkrachtmeter, doelschieten en nog veel meer.

Dertig klassen van zes Nijmeegse middelbare scholen zijn de komende weken hard bezig met het eigenhandig verzinnen van spitvondige, positieve spreekkoren. Daarbij krijgen ze hulp van dichter Sieger MG, die hen ook traint in het welluidend bulderen van de teksten. Per klas onstaat er een spreekkoor van 4 tot 8 regels.

Vrijdag 8 juni kiest een jury – onder leiding van niemand minder dan record-international en ambassadeur EUFA EK Onder 21 Frank de Boer – uit alle spreekkoren de beste drie. De jury wil een originele, prikkelende, humoristische en vooral positieve spreekkorentekst horen. Uit handen van Frank de Boer en burgemeester Thom de Graaf ontvangen alle leerlingen uit de beste drie klassen vrijkaartjes voor een wedstrijd van het EK onder 21! Dat is de hoofdprijs. Onder alle deelnemers aan het Spreekkorenkampioenschap worden bovendien officiële EK-shirts en officiële EK-wedstrijdballen verloot.
 
Eerste Nijmeegse Spreekkoren Kampioenschap
Vrijdag 8 juni
Aanvang 13.00 uur
Locatie Mari?nburgplein
Vrij toegangkelijk.
Met: zes scholen, dertig klassen, Frank de Boer, Thom de Graaf
Organisatie: Literair Productiehuis de Wintertuin.
Voor meer info:
www.wintertuin.nl