Stadsschouwburg 50-jarig jubileum, 1 okt

September 2011

Stadsschouwburg viert 50-jarig jubileum met feestdag, lezing en expositie

Op 8 april 1961 opende de huidige stadsschouwburg haar deuren. Inmiddels is dit alweer 50 jaar geleden. Heel veel artiesten en nog meer bezoekers hebben de afgelopen 50 jaar hun weg weten te vinden naar de stadsschouwburg. Reden genoeg voor een feestje!

feestdag
Op zaterdag 1 oktober organiseert de schouwburg een feestdag van 12.00 – 17.00 uur. Een kaartje kopen is niet nodig. De toegang is gratis. Het programma is deze dag helemaal in circussfeer. Er zijn optredens van verschillende artiesten en er is muziek en theater. Bezoekers kunnen worden geschminkt of deelnemen aan circuslessen. De middag wordt afgesloten om 16.00 uur, met een talentenjacht met in de jury niemand minder dan Hans Klok. Het grootste talent van Nijmegen wint een jaarcursus bij Grote Broer Kunsteducatie. Voor deelname aan de talentenjacht (zowel solo, als in groepsverband) kan men zich opgeven met een email aan Anouk@grotebroer.com . De organisatie van deze feestelijke dag is in samenwerking met Grote Broer Kunsteducatie. 

Zaterdagavond 1 oktober en zondagmiddag 2 oktober staat Hans Klok op de planken met zijn nieuwe show ‘Circus Hurricane’. Beide voorstellingen zijn bijna uitverkocht.

lezing
Op zondag 25 september (14.00 uur) houdt architectuurhistoricus Leon van Meijel een lezing in de Waalzaal. Van Meijel gaat tijdens zijn voordracht in op de voorgeschiedenis en de ontwerpkwaliteiten van Stadsschouwburg Nijmegen, dat te boek staat als hét toonbeeld van de Nijmeegse wederopbouw. Kaarten voor deze lezing kosten € 5,-. De kaartverkoop  (via website en dagkassa) start op zaterdag 17 september.

expositie
Op vrijdag 23 september wordt de expositie  ‘50 jaar schouwburg’ geopend. Een bijzondere tentoonstelling waarin op verschillende manieren een impressie van 50 jaar Stadsschouwburg Nijmegen wordt gegeven. De expositie bestaat onder andere uit een collectie theateraffiches van 50 jaar geleden tot nu. Ook wordt er een unieke foto-installatie gepresenteerd, bestaande uit een selectie foto’s uit de privéverzameling van een van de vaste bezoekers van de schouwburg. De expositie is vanaf zaterdag 24 september gratis toegankelijk. Openingstijden: van maandag t/m vrijdag van 9.30-17.00 uur en op zaterdag van 12.00-16.00 uur.