Start herinrichting Lange Hezelstraat

Nijmegen, 4 september 2008
 
Op 15 september start de gemeente Nijmegen met de verfraaiing van de Lange Hezelstraat. Deze ringstraat krijgt nieuwe bestrating en meer groen. Tijdens de werkzaamheden blijven bedrijven, woningen en winkels bereikbaar voor voetgangers.

De Lange Hezelstraat krijgt een nieuwe bestrating met natuurstenen en de straatverlichting en fietsenrekken worden vervangen. Daarnaast komen er zitelementen in de straat en bomen zorgen voor een groenere uitstraling.

Op maandag 15 september starten de gefaseerde werkzaamheden. Per week pakt de gemeente een nieuw stuk aan, vanaf de hoek van de Hessenberg tot aan het Joris Ivensplein. Het gedeelte Hessenberg – Ganzenheuvel wordt als laatste aangepakt. De werkzaamheden zijn naar verwachting half november afgerond.

Er is geen doorgaand verkeer mogelijk tijdens de werkzaamheden.

Bewoners en ondernemers van de Lange Hezelstraat kunnen het huisvuil niet zoals gebruikelijk aanbieden. Zij moeten hun huisvuil op de vaste ophaaldag klaarzetten op de dichtstbijzijnde hoek van de straat.

Deze herinrichting is onderdeel van het Economisch Offensief Ringstraten. Sinds 2005 voeren gemeente en ondernemers projecten uit ter verbetering en opwaardering van de zogenaamde Ringstraten. Het doel hiervan is dat dit gebied een trekpleister voor toeristen en inwoners van Nijmegen en regio wordt, met een aantrekkelijk aanbod aan horeca en detailhandel, een verzorgde, kwalitatieve uitstraling, voldoende groen en bijzondere aandacht voor historische locaties en gebouwen. De beoogde einddatum van het Ringstratenproject is eind 2010.

Bron Gemeente Nijmegen