Start herinrichting Ringstraten

Nijmegen, 11 augustus 2008

Werkzaamheden herinrichting Ringstraten van start

Op 18 augustus start de gemeente Nijmegen met de herinrichting van drie ‘Ringstraten’ in het centrum: In de Betouwstraat, van Welderenstraat en van Broeckhuysenstraat. Tijdens werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid, maar bedrijven, woningen en winkels blijven wel bereikbaar voor voetgangers.

Op maandag 18 augustus starten de werkzaamheden op de In de Betouwstraat. Daarna pakt de gemeente achtereenvolgens het kruispunt bij de Bisschop Hamerstraat aanh.graat@gelderlander.wegener.nl en vervolgens de van Welderenstraat en van Broeckhuysenstraat. Zo krijgen rijwegen, parkeervakken en trottoirs nieuwe bestrating, worden fietsenrekken en verlichting vervangen en zorgen meer bomen en beplanting voor een groenere uitstraling.

De werkzaamheden zijn naar verwachting begin 2009 afgerond.

Deze herinrichting is onderdeel van het Economisch Offensief Ringstraten. Sinds 2005 voeren gemeente en ondernemers projecten uit ter verbetering en opwaardering van de zogenaamde Ringstraten. Het doel hiervan is dat dit gebied een trekpleister voor toeristen en inwoners van Nijmegen en regio wordt, met een aantrekkelijk aanbod aan horeca en detailhandel, een verzorgde, kwalitatieve uitstraling, voldoende groen en bijzondere aandacht voor historische locaties en gebouwen. De beoogde einddatum van het Ringstratenproject is eind 2010.

Bron Gemeente Nijmegen