Start lotgenotengroep algemeen in het Marikenhuis

Maandag 21 september 2023 starten we in het Marikenhuis een nieuwe lotgenotengroep voor mensen die net als jij in aanraking zijn (geweest) met kanker.

In deze algemene groep wisselen we uit wat je bezighoudt en wat je helpt. Dit kan dienen als een bron van steun en begrip. Hier kun je je richten op het vinden van troost, het omgaan met gevoelens van eenzaamheid die vaak gepaard gaan met kanker, en het vinden van herkenning en erkenning van je situatie. Het gespreksonderwerp binnen de groep wordt bepaald door de deelnemers en kan variëren, afhankelijk van wat je wilt delen en bespreken. Het doel is om een veilige ruimte te bieden waar je openlijk kunt communiceren en steun kunt vinden bij elkaar tijdens een uitdagende periode.


De lotgenotengroep is bedoeld voor iedere volwassene die, op welke wijze dan ook, te maken heeft met kanker. De groep is besloten en zodra we van start gaan komt er niemand meer bij. Je kunt je wel altijd aanmelden, dan zorgen wij dat jij aan de eerstvolgende lotgenotengroep deel kunt nemen.

Begeleiding
De groep wordt begeleid door twee getrainde vrijwilligers van het Marikenhuis, Gabriëlle Steggerda en Alice Gerritsen. Zij hebben ervaring in het begeleiden van lotgenotengroepen.
Wij starten op 21 september en komen tweewekelijks bij elkaar, in totaal zes keer

Aanmelden
Aanmelden voor deze lotgenotengroep kan via onze website www.marikenhuis.nl. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen.
Wij vragen een eigen bijdrage van € 2,50 per bijeenkomst.