Startende ondernemers >> Start Wijzer

Nijmegen, 19 december 2007

Kennisnetwerk Start Wijzer gaat voor meer én betere starters!

Het Startersplatform regio Arnhem – Nijmegen zet haar activiteiten voor oriënterende en startende ondernemers voort onder de naam Start Wijzer. De deelnemende organisaties hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende drie jaar.

De samenwerking
Start Wijzer is een kennisnetwerk van gemeenten en dienstverlenende organisaties, die in de regio Arnhem – Nijmegen actief samenwerken ten behoeve van startende bedrijven en mensen die zich oriënteren op de start van een bedrijf. In de stuurgroep van Start Wijzer zijn vertegenwoordigd: Ronald Migo, directeur van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland; Rita Weeda, wethouder gemeente Arnhem; Hannie Kunst, wethouder gemeente Nijmegen en Liesbeth Tuijnman, burgemeester gemeente Overbetuwe.

De activiteiten
Onderzoek geeft aan dat de slaagkans van startende ondernemers aanzienlijk wordt vergroot door goede informatie en een gedegen voorbereiding. Met als doel ‘meer én betere starters’ stimuleert Start Wijzer een goede voorbereiding. Start Wijzer ziet het tot haar belangrijkste taak om nieuwe projecten aan te jagen, en ook zelf te ontwikkelen, voor alle oriënterende en startende ondernemers in de regio Arnhem – Nijmegen. De website www.startwijzer.nl geeft informatie over het starten van een bedrijf en is tevens een wegwijzer naar activiteiten en organisaties voor starters in de regio.

Programma 2008-2010
Voor het programma 2008-2010 streeft Start Wijzer naar een integraal aanbod voor elke startende ondernemer met als speerpunten: starten vanuit een uitkering, bedrijfshuisvesting, innovatie en kennis. Het programma bouwt voort op de samenwerking en succesvol gebleken activiteiten uit het verleden, zoals een vervolg op Start Smart en Ondernemer in de wijk, samenwerking met partijen als CWI en UWV en natuurlijk de Starterscafé’s.

Bron: Gemeente Nijmegen