Startschot Voorrondes Regio Songfestival bij Omroep Gelderland!

De spanning loopt op! Aanstaande vrijdag trappen de kwalificatiewedstrijden voor het Regio Songfestival af bij Omroep Gelderland. Uit het brede aanbod van inzendingen hebben juryleden Emile Hartkamp en Willem te Molder zes talenten gekozen die vanaf september zullen strijden voor een plek in de finale en de eer om Gelderland te vertegenwoordigen.

De afgelopen periode zagen Hartkamp en Te Molder een stroom aan unieke, zelfgeschreven nummers van Gelderse artiesten binnenkomen. Na zorgvuldige afweging is er een keuze gemaakt en de uitverkorenen zijn: Marcel Broekman en Sandra Vriese, RJ69 (Rob Janssen), AleXingt! (Alex van der Horst), Eric Heutinck, Young Teach (Pieter Lammens) en Felien (Femke Evalien).

Selectieproces

De variëteit van de ingezonden nummers speelde een belangrijke rol in de uiteindelijke selectie. Hoewel er geen inzendingen waren in het lokale dialect, looft de jury de verscheidenheid in muziekstijlen. “Het is spijtig dat er geen regionale dialecten te horen zijn,” zegt Willem Te Molder, de frontman van de Achterhoekse band Boh Foi Toch. Muziekproducent Emile Hartkamp voegt toe: “Sommige nummers hebben mij echt verrast. We kijken uit naar het selecteren van de topkandidaat voor de finale. Wie dat zal zijn, is nog een raadsel!”

Ontmoet de Deelnemers

De Gelderse artiesten zullen zich wekelijks presenteren in het tv-programma De Week van Gelderland. De aftrap wordt deze vrijdag gedaan door Rob Janssen. Het programma wordt elke vrijdag uitgezonden vanaf 17.15 uur op TV Gelderland en zal daarna elk uur worden herhaald.

Voor meer details over de deelnemers kun je terecht op de website gld.nl/songfestival. Op 20 oktober wordt onthuld welke artiest Gelderland mag vertegenwoordigen in de grote finale van het Regio Songfestival in Utrecht.

Partnerschap tussen Regionale Omroepen Het Regio Songfestival wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband van dertien regionale omroepen in Nederland. Deze omroepen dienen als de primaire bronnen voor nieuws en informatie in hun respectievelijke regio’s. Met hun diepgaande regionale betrokkenheid streven ze ernaar de gemeenschap te inspireren en actief te betrekken, nu en in de toekomst.