Meer veiligheid in stationstunnel

Nijmegen, 16 juni 2008

Werkzaamheden stationstunnel voor meer veiligheid

Komend weekend wordt de betonnen ‘pergola’ bij de stationtunnel gesloopt. De sloop van de pergola is een van de maatregelen die genomen wordt om de veiligheid in de stationsomgeving te verbeteren. In verband met de sloop is de Tunnelweg afgesloten vanaf vrijdagavond 20 juni 19.00 uur tot en met maandag 23 juni 6.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid door middel van borden.

De sloop van de pergola, die eigendom is van de NS, gebeurt op verzoek van een aantal bewonersgroepen in Nijmegen West. Door het slopen van de pergola wordt de tunnel in de beleving van mensen minder lang. Op verzoek van de bewonersgroepen in Nijmegen West heeft de NS al een kaartjesautomaat én vertrekstaten in de tunnelopgang geplaatst. Deze maand wordt ook het cameratoezicht in de tunnel uitgebreid.

De 211 meter lange stationstunnel, die dateert uit 1966, is een ontwerp van de architect Van Ravesteyn. De ‘pergola’ aan de westkant had als functie om de overgang tussen licht en donker te verkleinen. Ter compensatie hiervan wordt de verlichting bij de ingang van de tunnel verbeterd.

Bron: Gemeente Nijmegen