Steek je Handen uit de Mouwen voor de Natuur: Doe mee aan de Natuurwerkdag 2023!

Nederland gaat weer groen! Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 organiseert LandschappenNL samen met provinciale Landschapsbeheerorganisaties de jaarlijkse Natuurwerkdag. Met duizenden vrijwilligers op meer dan 500 locaties landelijk, staat dit evenement te boek als het grootste groene vrijwilligersevenement in Nederland.

Vrijwilligers aan de slag tijden de Natuurwerkdag Foto LandschappenNL

Activiteiten in Nijmegen en Omstreken

In de regio Nijmegen zijn er diverse projecten waar je aan kunt deelnemen. In Lindenholt Groen kun je bijvoorbeeld onder begeleiding van experts een grote poel schoonmaken of wilgen knotten. In Natuurtuin Goffert wordt het moeras opgeschoond om verlanding te voorkomen, een activiteit waarvoor vrijwilligers met waadpakken hard nodig zijn. Vrienden van de Heemtuin in Malden kunnen ook jouw hulp gebruiken bij het opschonen van de hei en het verwijderen van boompjes en struiken.

Voor Iedereen

Je hoeft geen groene vingers te hebben om mee te doen. De Natuurwerkdag is er juist om mensen kennis te laten maken met groen vrijwilligerswerk. Of je nu komt om bollen te planten, wilgen te knotten, of een takkenril te maken, je inzet is van onschatbare waarde voor het behoud van natuur en landschap.

Voordelen van Deelname

  • Geniet van de frisse buitenlucht
  • Maak nieuwe vrienden
  • Draag bij aan het behoud en herstel van de natuur
  • Leer nuttige nieuwe vaardigheden

Aanmelden en Meer Informatie

Voor een overzicht van alle locaties en om je aan te melden, bezoek natuurwerkdag.nl