Stembureau-app voor voorzitters stembureau

Nijmegen, 19 maart 2019

Stembureau-app nieuw voor voorzitters stembureau

Bij de aankomende verkiezingen voor provincie en waterschap aankomende woensdag 20 maart, werkt de gemeente Nijmegen voor het eerst met een digitaal hulpmiddel voor voorzitters van de stembureaus, de zogeheten stembureau-app. Doel is het werk op de stembureaus te vereenvoudigen en de kans op fouten te verminderen.

De stembureau-app is een beveiligde digitale omgeving, waarmee stembureauvoorzitters gemakkelijker hun werk kunnen doen. Zo is er een digitale checklist voor werkzaamheden voorafgaand aan de opening van het stembureau, kan digitaal bekeken worden of stempassen geldig zijn, is de opkomst gedurende de dag steeds beschikbaar en kan er snel en efficiënt met de centrale organisatie worden overlegd tijdens eventuele problemen. Alle 86 stembureauvoorzitters en hun plaatsvervangers zijn opgeleid in het gebruik van de app.

De handmatige telling van stemmen blijft leidend in het proces. De stembureau-app is ter ondersteuning en verbetering van het proces. Bij een eventuele storing zullen de verkiezingen dan ook gewoon voortgang vinden op de traditionele manier.

Bron Gemeente Nijmegen – Alles over Nijmegen