D66 – Groot tekort studentenkamers

Nijmegen, 19 mei 2008

Wethouder laks bij aanpak tekort studentenkamers
D66 Nijmegen teleurgesteld in treuzelende wethouder Lucassen

D66 Nijmegen vraagt SP-wethouder Lucassen nu eindelijk actie te ondernemen om het grote tekort aan studentenkamers in Nijmegen op te lossen. Dit keer is de aanleiding een recent onderzoek van de Radboud Universiteit waaruit blijkt dat het tekort aan studentenkamers flink hoger is dan de wethouder eerder voorzag. Uit de antwoorden van wethouder Lucassen op eerdere schriftelijke vragen van D66 concludeert de fractie dat de wethouder veel te afwachtend is.

Maarten Dijk van D66 Nijmegen: ‘Wethouder Lucassen heeft nog steeds niks gedaan aan het grote tekort aan studentenkamers dat twee jaar geleden bekend werd. Nu blijken de studentenaantallen nog sneller te groeien waardoor het tekort nog groter wordt, maar nog steeds komt deze SP-wethouder niet uit zijn luie stoel. Daar zijn de studenten mooi klaar mee.‘

Komende politieke avond staat de studentenhuisvestingproblematiek op de agenda. D66 Nijmegen zal de wethouder dan stevig aan de tand voelen. De wethouder moet laten zien dat hij het probleem op korte termijn serieus gaat aanpakken, maar gelet op de eerdere prestaties van deze SP-wethouder heeft D66 Nijmegen daar een hard hoofd in. Als de SP-wethouder inderdaad niet de armen uit de mouwen steekt om het tekort aan studentenkamers weg te werken, gaat D66 Nijmegen actievoeren.
 
Bron: D66 Nijmegen