Bijeenkomst subsidie op zonnepanelen

Nijmegen, 14 maart 2008

Informatiebijeenkomst over subsidie op zonnepanelen

Wie interesse heeft in zonnepanelen en gebruik wil maken van de nieuwe subsidieregeling op zonnepanelen kan dinsdag 18 maart terecht in het Kolpinghuis in Nijmegen. De gemeente Nijmegen houdt daar die avond een informatiebijeenkomst over zonne-energie en de subsidiemogelijkheden voor particulieren. Daarnaast zal het door Ad Lansink geleidde Zonnekrachtteam van de gemeente Nijmegen een plan van aanpak presenteren voor de toepassing van zonne-energie in Nijmegen.

Zonne-energie is een vorm van schone energie. Er komen geen schadelijke stoffen vrij en deze energiebron raakt niet op. De meest gebruikte toepassing van zonne-energie is het verwarmen van water door zonnecollectoren. Een andere toepassing is licht omzetten in elektriciteit door middel van zonnepanelen.

De gemeente Nijmegen wil het gebruik van zonnepanelen in Nijmegen stimuleren, en wil de inwoners van Nijmegen ondersteunen bij het aanvragen van subsidie voor zonnepanelen. Op 1 april a.s. gaat namelijk een nieuwe subsidieregeling voor zonnepanelen van start. De verwachting is dat daar een run op zal ontstaan.

Op de informatiemarkt laten verschillende leveranciers de mogelijkheden zien aan particulieren om zonnepanelen op hun huis aan te brengen. Particulieren kunnen tijdens de avond ook vragen stellen over uw eigen situatie.
Het programma van de avond:

19.00 Ontvangst met koffie en thee
19.30 Welkomstwoord Jan van der Meer, wethouder Milieu
19.45 Presentatie over zonnepanelen en de subsidiemogelijkheden (Rob Klokman, Wonen++)
20.30 Presentatie Plan van Aanpak “Zoek de Zonzij” (Ad Lansink, Zonnekrachtteam)
21.00 Informatiemarkt

Bron: Gemeente Nijmegen