Surinaamse klanken in het Afrika Museum, 22 juli

Berg en Dal, 12 juli 2007

Swingende Surinaamse klanken in het Afrika Museum

Kom zondag 22 juli naar het Afrika Museum voor een swingende zondagmiddag tijdens het African Spirits Festival. Het African Spirits Festival is een culturele mix van muziek uit alle windstreken van Afrika en haar diaspora.

Het African Spirits Festival maakt deel uit van de Afrikaanse zomerweken die tot en met zondag 26 augustus in het museum plaatsvinden. Tijdens deze zomerweken vinden dagelijks Afrikaanse activiteiten plaats voor bezoekers van alle leeftijden.

Op zondag 22 juli, de eerste zondag van het festival, treedt de Surinaamse kawinaband Koropina op. Koropina is genoemd naar de Koropinakreek, die een belangrijke verbindingsader vormde tussen de verschillende plantages in het Paragebied, waar de meeste leden van Koropina geboren zijn. Koropina beheerst alle vormen van kawina-muziek, een populaire creoolse muziekvorm. De teksten van kawina gaan over het dagelijks leven, bijvoorbeeld over de relaties tussen man en vrouw. De muzikanten spelen onder meer op traditionele trommels uit Afrika en India. Bij kawina wordt gezongen in een roep- en antwoordpatroon (call and response).
Koropina treedt op om: 14.00 en 15.30 uur.

Naast de optredens van Koropina kunnen museumbezoekers zondag 22 juli creatief aan de slag in de workshop ‘Bogolan schilderen’ , genieten van de voorstelling ‘Afrikaanse verhalen’ of deelnemen aan een rondleiding door het binnen- en buitenmuseum.

Neem voor meer informatie over de Afrikaanse zomerweken contact op met de Publieksdienst van het Afrika Museum, tel. 024-684 72 77 of kijk op de website www.afrikamuseum.nl (onder het kopje Agenda).

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Tel. 024 – 684 72 72
www.afrikamuseum.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen 11.00 – 17.00 uur.