Swingende Britse jeugdbands, 26 juli

Benefietconcert
Swingende Britse jeugdbands in het Bevrijdingsmuseum

Dr. John Ruddick, de bekende bandleider uit Engeland, brengt op donderdag 26 juli a.s. twee Engelse jeugd Big Bands naar Groesbeek, die naast jazz ook swing ten beste zullen geven. Vorig jaar heeft John Ruddick de Nederlandse Big Band Prijs Meerjazz 2006 gewonnen.

In het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek spelen op donderdag 26 juli a.s. vanaf 19.00 uur het Birmingham Schools Jazz Orchestra en de MBC schoolsband uit Solihull, onder leiding van John Ruddick,
Deze jeugdorkesten, die zich toeleggen op jazz en swing, zijn samengesteld uit leerlingen van middelbare scholen uit de steden Birmingham en uit Solihull. Alle leerlingen hebben om te kunnen toetreden tot het vertegenwoordigende stadsorkest van respectievelijk Birmingham en Solihull, een succesvolle auditie moeten doen.

Bijzonder is dat deze leerlingen afgelopen weken op hun scholen projecten hebben uitgevoerd over de Tweede Wereldoorlog, in het bijzonder Operatie Market Garden. Dit maakt een optreden in het museum voor hun wel heel speciaal. De bands verheugen zich erop in en bij het Bevrijdingsmuseum een benefietoptreden te mogen verzorgen: de opbrengst van de avond is geheel voor het museum.
Wie spelen er op 26 juli in het Bevrijdingsmuseum? Allereerst de jeugdige scholieren-Big Band uit Solihull, in de leeftijd van 14-16 jaar. Deze band speelt zijn eigen jazz repertoire. Daarna het Birmingham Schools Jazz Orchestra (leeftijd 16-18 jr ), dat bekend staat als een van de beste scholierenbands van Groot Brittannië. Deze Big Band speelt gezellige swing van Glenn Miller tot Frank Sinatra. Bijzonder speciaal zal de uitvoering zijn van enkele Dip & Dap liedjes ter gelegenheid van het uitkomen van een Dip & Dap Meezing Liedjes CD.

John Ruddick heeft met zijn verschillende bands, zoals MYJO, opgetreden van Miami tot Moskou. Vorig jaar won hij met dit Britse succesorkest voor de tweede keer alweer de Nederlandse Big Band Prijs. Met dezelfde Big Band heeft hij al sinds 1986 de BBC prijs gewonnen (hij mag wegens succes alleen nog maar eens per drie jaar meedoen!). Ook was hij de vaste begeleider van Shirley Bassey, speelde hij in bekende orkesten zoals de BBC Big Band, Syd Lawrence Orchestra. Hij is zelf trompettist die ook buiten Groot Brittannië grote bekendheid geniet. Om zijn erkenning als jazz- musicus te onderstrepen, heeft de University of Birmingham hem onderscheiden met een ere- doctoraat.

In verband met de verwachte drukte is het noodzakelijk van tevoren kaartjes te reserveren: tel. 024-3974404 of info (@) bevrijdingsmuseum.nl
Datum benefietconcert: donderdag 26 juli 2007
Tijd: Aanvang 19.00 uur. Einde ca. 22.00 uur
Entreeprijs volwassenen: 7,- euro p.p.; kinderen: 4,- euro p.p.
Adres: Wylerbaan 4, Groesbeek