Voortgang onderzoek tasjesroof Beetsplein

Nijmegen, 09-01-2009 • Op 28 december werden in een woning in de omgeving van het Beetsplein twee 18-jarige jongens aangehouden. Zij werden er van verdacht kort daarvoor op de Reestraat een 16-jarig meisje van haar tas te hebben beroofd. Inmiddels is de politie gevorderd met het onderzoek.

Op dit moment is er door onderzoek een concrete verdenking dat de beide verdachten zich zeker aan 15 misdrijven schuldig hebben gemaakt. Daaronder enkele tasjesroven, bromfietsdiefstallen, fietsdiefstallen en de diefstal van een auto.
Kort na hun aanhouding zijn de verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris die hen in bewaring stelde. Op donderdag 8 januari moesten de verdachten voor de raadkamer van de rechtbank in Arnhem verschijnen. De raadkamer achtte voldoende gronden aanwezig om beide verdachte 90 dagen gevangenhouding op te leggen. Intussen wordt het politieonderzoek voortgezet.

 

Getuigenoproep

In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar mensen die de afgelopen maanden getuige zijn geweest van een tasjesroof. In het bijzonder naar 5 jongens en twee meisjes die op 13 december een 22-jarige vrouw hebben geholpen die op de Heydenrijckstraat van haar tas was beroofd. Zij kunnen voor de politie belangrijke getuigen zijn.
Daarnaast zijn verklaringen van getuigen van andere berovingen welkom.
Van de aanhouding van de verdachten is in een eerder bericht al melding gemaakt.