Tekort aan DUIZEND STUDENTENKAMERS

Wethouder moet snel met cijfers naar buiten komen

19 juni 2007

D66 Nijmegen wil dat wethouder Lucassen snel met cijfers naar buiten komt over het tekort aan studentenkamers in Nijmegen. Lucassen beloofde eerder om eind 2006 met cijfers te komen, maar het is nog steeds stil.

Het college van PvdA, GroenLinks en SP houdt al jaren vol dat het structurele tekort aan studentenkamers dat in 2003 werd geconstateerd is opgelost, inclusief de huidige plannen (IJsbaan-locatie, TPG-locatie, aankoop stadspanden), maar D66 Nijmegen is het daar nooit mee eens geweest. De sociaal-liberalen vinden al tijden dat er 1.000 studentenkamers moeten worden bijgebouwd, bovenop de plannen die er nu zijn.

Duco Bodewes, fractievoorzitter van D66 Nijmegen: ‘Ik denk dat het onderzoek al lang is afgerond, dat is het probleem niet. Maar de wethouder treuzelt om het tekort bekend te maken omdat hij dan moet toegeven dat het college ongelijk heeft gehad. Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar heeft het college ten onrechte altijd gezegd dat het tekort aan studentenkamers is opgelost. Ik heb het zelf verschillende keren uitgerekend, afgelopen week nog zelfs, en telkens kom ik uit op een tekort van 1.000 studentenkamers. En ik kan echt rekenen’.

D66 Nijmegen heeft nu schriftelijke vragen gesteld waar de onderzoeksresultaten blijven. Daarin vraagt de partij ook aan het college om voortvarend locaties voor nieuwbouw te zoeken om het grote tekort op te lossen.

Bron: D66 Nijmegen