Tessa de Loo spreekt over haar nieuwe roman in Bibliotheek Mariënburg

Tessa de Loo spreekt over haar nieuwe roman in Bibliotheek Mariënburg

Op dinsdag 24 oktober van 20.00 tot 22.00 uur zal de gevierde schrijfster Tessa de Loo een bezoek brengen aan Bibliotheek Mariënburg te Nijmegen. Ze komt praten over haar nieuwste roman ‘De stad in je hoofd’, die eerder dit voorjaar is uitgebracht. Marjolein Visser, eveneens een erkend schrijver, zal de Loo interviewen.

interview tesse de loo bibliotheek marienburg

‘De stad in je hoofd’ is niet zomaar een roman; het is een verhaal over liefde, oorlogstrauma en de stad Nijmegen. Het schrijfproces van dit boek werd ondersteund door de gemeente Nijmegen. Dit jaar viert Tessa de Loo haar 40-jarig jubileum als schrijfster. Gedurende haar carrière heeft ze tal van prijzen ontvangen, waaronder de Anton Wachterprijs voor haar debuut. Haar oorlogsroman ‘De tweeling’ is een wereldwijd succes met meer dan een miljoen verkochte exemplaren. Ter inspiratie voor haar nieuwe boek verbleef De Loo in het Besiendershuis in Nijmegen.

De roman vertelt het aangrijpende verhaal van Twan, die als achtjarige jongen het februaribombardement van 1944 meemaakt. Zijn huis wordt voor zijn ogen vernietigd en de aangrenzende Bovenstad gaat in vlammen op. Als volwassene koopt hij een huis in de Benedenstad en zet zich in voor het behoud ervan, waarbij oude trauma’s opnieuw opspelen.

In een recent interview met Omroep Gelderland sprak De Loo over Nijmegen en de invloed van de stad op haar schrijven: “Als de benedenstad was gerestaureerd, was Nijmegen een juweel van een stad geweest.”

Liefhebbers en geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit evenement. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid (www.obgz.nl/agenda). De prijzen zijn € 8,- voor bibliotheekleden en € 11,- voor niet-leden.