Thé Lau speelt Sollissimo – Bemmel, 4 okt

Lingewaard, september 2008

Thé Lau speelt Sollissimo

Op zaterdag 4 oktober 2008, in De Kinkel.
Thé Lau is 
oprichter van The Scene in Bemmel.

Sinds Thé Lau in 2002 een punt zette achter zijn band The Scene, kwam er een ware lawine aan projecten van hem op gang: de verhalenbundel ‘De sterren van de hemel’, het solo album ‘De God van Nederland’, de bundel ‘De teksten’, de DVD ‘The show’ en de roman ‘Hemelrijk’. Als laatste zagen het album ‘Tempel der liefde’ en de boeken ‘In de dakgoot’ en ‘1000 vissen’ het licht.

Ook op het toneel was het gevarieerd. De laatste tien jaar toerde Thé Lau met verschillende bezettingen langs de theaters en festivals van Nederland en Vlaanderen. Soms begeleid door toetsen, dan weer met een compleet kamerorkest, met rockband en met strijkkwartet. En tenslotte in de zomer van 2007 tóch die langverwachte revivaltournee met zijn rockband The Scene (en cd ‘The Scene – 2007).

Daarop speelde hij najaar 2007 de tournee ‘Solissimo’ helemaal alleen. Het leerde hem welke meerwaarde zo’n voorstelling heeft. De intimiteit vormt een krachtig bindmiddel tussen zanger en publiek. De set bevat uiteraard songs, begeleid op gitaar, maar ook gedeclameerd of a capella gezongen. Daarnaast vormen stukken proza en achtergrondverhalen een ander, nieuw element.

Thé Lau dus in Bemmel, alleen met ‘t publiek, slechts gewapend met gitaar en papier, losser en meer improviserend dan we van hem gewend zijn.

De zaal van cultureel centrum De Kinkel gaat zaterdag 4 oktober open om 20.30 uur. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via onze voorverkoopadressen Arends Optiek en Boekhandel Polman in Bemmel en via de website, www.topbemmel.nl Ook aan de kassa op de avond zelf zijn er nog voldoende kaarten te koop!
  
 
Rubriek Uitgaan