Theater Maldensteijn Activiteiten feb-maart

Daniël van Veen/Nina de la Croix – Van Veen alleen/Poldervrouw

Hoe alleen is Van Veen..? Durf je eindelijk de dansvloer op, stopt de muziek. Durf je eindelijk haar naam te vragen, zegt ze “en dit is m’n vriend”. Weet je het eindelijk zeker, begin je te twijfelen.
Daniël van Veen zingt subtiel absurde en lichtzinnige liedjes aan de piano. Met Van Veen Alleen, zijn eerste soloprogramma, is Daniel naast bescheiden vooral bijzonder komisch, met een Kees Prins-achtige uitstraling en vergelijkbare humor. En die poldervrouw..? Nina de la Croix is zo’n Poldervrouw. Soms gaat het allemaal niet zo lekker. Dan is het fijn om de boel eens goed te overdenken.
Reis mee met een poldervrouw die de polder verlaat om een wereldvrouw te worden. Door haar sterke liedjes en haar scherpe verhalen zul je Nina niet snel vergeten.
www.vetheater.nl; www.danielvanveen.nl; www.ninadelacroix.nl
vrijdag 13 februari 2009 | aanvang 20.15 | entree € 15,50 (inclusief pauzedrankje)

***
Micheline van Hautem – Chocolat

Micheline Van Hautem maakte – gewapend met haar stem, gitaar en laptop – haar eerste muzikale tussenstop in New York. Om zich te onderscheiden zong de van origine Vlaamse muze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Begin 2008 verscheen haar eerste solo CD, gelijknamig aan het theaterconcert: Chocolat.
In haar stomende band, die je zowel uit je dak laat gaan als kippenvel bezorgt, horen we naast de van Mathilde Santing bekende Erwin van Ligten en Paddy van Rijswijk ook de met Marco Borsato spelende meesteres op conga’s Sandra Sahupala. In welke taal Micheline ook zingt, ze bekoort je met verrassende eigen nummers en eigenzinnige covers. Engelse originals en Franse chansons smelten samen zoals de heerlijkste Belgische chocolade. Om te spreken met The Times: “She is, simply, fabulous”.
www.finkers.nl; www.michelinemusic.com
zaterdag 14 februari 2009 | aanvang 20.15 uur | entree € 18,50 (inclusief pauzedrankje)

***

Laatste kans om gebruik te maken van de Nieuwjaarsactie
13 februari – Daniël van Veen/Nina de la Croix – Van Veen alleen/Poldervrouw
14 februari – Micheline van Hautem – Chocolat
zie voor de voorwaarden op www.maldensteijn.nl

***

Saxofonietta Gelre – Lunchconcert

In deze serie ensembleconcerten is het vandaag de beurt aan een saxofoonkwartet: Saxofonietta Gelre. Het kwartet is speciaal voor dit optreden samengesteld uit spelers die in de gemeente Heumen of de regio hun sporen op de sax hebben verdiend. Presentatie en muzikale leiding zijn in handen van Tiny Mertens.
In april volgt nog een laatste aflevering van deze gratis toegankelijke serie lunchconcertjen in de theaterfoyer van Maldensteijn. De serie is net als vorig jaar een coproductie van Maldensteijn, Luctor et Emergo en Unique FM.
www.harmoniemalden.nl; www.unique.fm
zondag 1 maart 2008 | aanvang 12.00 uur | toegang gratis***

 

Maria de Fatima – Memorias *

Maria de Fátima weet hartstocht en melancholie in haar teksten te leggen. De fado moet je voelen en dat laat zij je zeker doen. Ze wordt geroemd om haar energieke optredens, de diepgang in haar stem die krachtig, mooi, sterk en indrukwekkend is. Na haar succesvolle programma met klassieke fado’s van Amália Rodrigues brengt Maria de Fátima in Memorias (Herinneringen) nu haar eigen interpretaties van de Portugese fado. Begeleid door 4 fantastische muzikanten weet ze haar publiek met hartverscheurende fado’s op het puntje van de stoel te krijgen. Zowel in de nieuw voor haar gecomponeerde liederen met teksten van eigen hand, in de arrangementen van liederen die voor Maria als Portugese kindster werden geschreven. ‘Wat een stem! Wat een overrompelende overtuigingskracht! Dit is het echte werk’ (Parool).
Zie ook: www.mariadefatima.com; www.fransvanbronkhorst.nl
vrijdag 13 maart 2009 | aanvang 20.15 uur | entree € 17,50 (inclusief pauzedrankje)***

 

Josée Ruiter – Colette *

Colette, een van de grootste schrijvers die Frankrijk ooit gekend heeft wordt door de Fransen op handen gedragen. Haar leven was een aaneenschakeling van spannende gebeurtenissen. Haar persoon grillig en controversieel. De relatie moeder/kind staat centraal in deze voorstelling. Dat is hét thema uit haar leven. Colette hield van alles: mannen, vrouwen, honden, katten, de natuur. Maar haar enige dochter Bel-Gazou…hield ze daar nu wel van of niet? En haar eigen moeder, Sido, hoe zat het met haar? In het schemergebied vlak na haar dood zoekt én vindt Colette de antwoorden…en wij met haar.
En de pers?: ‘Ruiter duikt het diepe in, prachtig!’ ‘Humorvol en integer, brutaal, cabaratesk.’ ‘Een ‘must’ voor elke theaterliefhebber.’ ‘Confronterend. Het ging opeens niet meer over Colette, maar over mijn relatie met mijn eigen moeder. Hartverscheurend.’
www.dezee.nl; nabespreking in de zaal
zaterdag 14 maart 2009 | aanvang 20.15 uur | € 17,50 (inclusief pauzedrankje)

* Voorafgaand aan de voorstelling kunt u in de foyer genieten van een driegangen theaterdiner. Dit diner wordt geserveerd om 17.45. Reserveren voor dit diner is mogelijk via de theaterkassa.

Maldensteijn Moment

Theater Maldensteijn
Kerkplein 8
6581 AC Malden – Agenda Nijmegen