Thema-avond over Palliatieve Zorg in het Marikenhuis

‘Leven met kanker als chronische ziekte: De rol van palliatieve zorg in het ’tussenland’

Nijmegen, [datum] – Op woensdag 27 september organiseert het Marikenhuis in samenwerking met het Netwerk Palliatieve Zorg Gelderland Zuid een speciale thema-avond over palliatieve zorg. Deze avond is vooral gericht op het bieden van inzicht en informatie over de fase van palliatieve zorg en wat dit betekent voor de patiënt en diens naasten.

Het moment waarop men te horen krijgt dat genezing niet meer mogelijk is, maar dat er wel palliatieve behandeling beschikbaar is, kan schokkend zijn. Voor velen voelt deze boodschap als een doodvonnis. Echter, palliatieve zorg is niet gelijk aan terminale zorg. Met de juiste zorg kunnen patiënten nog lang leven, waarbij kanker als een chronische ziekte wordt beschouwd. Deze avond belicht vragen als: Wat is nog mogelijk in het leven na deze diagnose? Hoe ga je om met dit veranderde levensperspectief? En hoe kan palliatieve zorg ondersteunen in dit ’tussenland’, de periode van leven met een ongeneeslijke ziekte?

De bijeenkomst is specifiek bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten – partners, kinderen, vrienden en vriendinnen. Tijdens deze avond wordt uitgebreid ingegaan op de betekenis van palliatieve zorg en krijgen deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen over zowel de lichamelijke, mentale als psychische aspecten van deze fase.

Praktische informatie:

  • Datum: Woensdag 27 september
  • Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Locatie: Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen
  • Kosten: Deelname is gratis
  • Aanmelden: Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het Marikenhuis: www.marikenhuis.nl

Dit is een waardevolle gelegenheid om dieper inzicht te krijgen in de nuances van palliatieve zorg en hoe dit het leven kan ondersteunen in een cruciale fase. Het Marikenhuis en het Netwerk Palliatieve Zorg Gelderland Zuid nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze informatieve avond.