To Hell Fest IV in Maddogs, 20 sept

Vijf metal bands in Groesbeeks jongerencentrum
 
Op zaterdag 20 september 2008 zal in OJC Maddogs in Groesbeek de vierde editie van het To Hell Fest plaats vinden. Maddogs organiseert dit metal festival in samenwerking met de Nijmeegse band Victimizer. In tegenstelling tot de vorige editie van het To Hell Fest zal Victimizer dit keer zelf ook weer op het podium te zien zijn.

Het festival zal worden geopend door de death metal band Graven Image. Deze band is een project van leden uit de Noorse band Kampfar en de Nederlandse band Autumnal Reaper. Graven Image bracht in 2005 haar live CD “Death Metal Bastards” en werkt momenteel aan haar debuut studio album. Als tweede is de beurt aan Dark Intentions uit Breda. Dark Intentions speelt een moderne versie van New York hardcore, met thrash- en deathmetal invloeden. Onlangs presenteerde Dark Intensions haar eerste full length CD, getiteld “Destined To Burn”.

Zij worden gevolgd door de Nijmeegse formatie Victimizer. Victimizer haalt haar invloeden onder andere uit Scandinavische death- en black metal. Dit combineert men met een stevige rock ’n roll groove. In 2000 won Victimizer de publieksprijs van de “Roos van Nijmegen” en behaalde zij de tweede plaats tijdens de “Gesel van Gelderland”. In 2005 kreeg de band een nieuwe zanger en hiermee maakte zij een grootse doorstart. Vele podia in den lande werden sindsdien door Victimizer onveilig gemaakt. Vorig jaar nam de band haar tweede CD “The Spiral Down” op, die in Doornroosje in Nijmegen werd gepresenteerd.

Als één na laatste zullen de heren van The Embodiment uit Harderwijk optreden. Al sinds 1995 speelt The Embodiment met veel overtuiging een belangrijke rol in de Nederlandse Metal Scene. In 2003 won de band de prestigieuze “Dutch Metal Battle” en in 2006 bracht de band in eigen beheer de full length CD “Legeon” uit. The Embodiment garandeert een strakke set met oprechte zangpartijen en een live show die over je heen walst. Naar eigen zeggen: “Beuken, beuken en nog es beuken.”

De afsluiter van de avond is Devious uit Hengelo. Met de release van het album “Domain” bewijst Devious eens te meer een topact in het extreme metal genre te zijn. Op dit album combineert Devious op unieke wijze moderne death metal met haar oorspronkelijke thrash metalinvloeden, waarbij groove en variatie hoog in het vaandel staan. De afgelopen jaren verzorgde Devious verpletterende optredens in binnen- en buitenland. De band deelde podia met internationaal bekende bands als Suffocation, Vader, Crowbar, The Dillinger Escape Plan en God Dethroned.

Op zaterdag 20 september zal de eerste band al vroeg aftrappen; om 19.00 uur. De entree bedraagt € 7,00. Voor meer informatie kunt u kijken op www.ojcMaddogs.nl