Todd Abernethy naar Matrixx Magixx

matrixx-magixx-todd.jpg

Todd Abernethy de nieuwe spelverdeler van Matrixx Magixx

Matrixx Magixx kiest ervoor om haar speelstijl ten opzichte van vorig jaar zoveel mogelijk in tact te houden. Een van de voorwaarden is dan om een spelverdeler uit te kiezen die gewend is te rennen én eerst het team goed te laten spelen voordat hij voor zijn eigen opties gaat. Todd heeft de afgelopen jaren bewezen die rol voor zijn college team goed in te vullen.

Abernethy heeft zijn opleiding genoten aan de universiteit van Mississippi. Deze universiteit speelt in de SEC conference. Een van de 3 sterkste conferences in Amerika op dit moment. Florida de 2 voudig kampioen van Amerika is een van de tegenstanders. In deze zware conference is Todd gekozen in het 2de team van de conference. Op de guard positie deelde hij deze eer met Taurean Green (Florida en gedraft door de Portland Trailblazers). Het seizoen ervoor werd hij verkozen tot 6th man of the SEC.

Zijn specialiteit is het vinden van de open man getuige zijn 5.5 apg. En dat doet hij op een bijzondere zuinige manier met weinig balverlies want hij staat 2e van alle college spelers van het afgelopen jaar als het gaat om assist to turnover ratio. Daarnaast scoorde hij 11.2 ppg, 3.0 rpg, 1.1 spg en schiet hij 38% van zijn driepunters raak.

Todd is geboren in 1984 en heeft een zeer succesvolle basketball vader die in de NBA heeft gespeeld en een aantal jaar in europa als professional. Tod speelt tijdens de summer league met de Atlanta Hawks.

Coach Michael Schuurs: “Todd Abernethy is een klassieke point guard net zoals Ryan Sears verleden jaar voor ons was. Met 2 zeer gevaarlijke jongens op de wing zochten we een point guard die ze vooral op tijd van de bal kan voorzien. Daarnaast wilde ik per sé dat hij 3 punters kan schieten om een optimale druk op de verdediging van de tegenstander te kunnen houden. Todd is zeer fysiek en wijkt in dat opzicht af van Ryan.

Todd Abernethy tekent een contract voor 1 jaar met een optie voor nog een jaar.