Touringcar-opstapplaats verhuist naar Triavium

Nijmegen, 18 september 2007

Touringcaropstapplaats verhuist van station naar Triavium

Mensen die een busreis hebben geboekt en in Nijmegen opstappen, vertrekken in de toekomst niet langer vanaf de Arend Noorduijnstraat naar hun bestemming. De opstapplaats voor touringcars aan deze straat (vlakbij het Centraal Station) verhuist met ingang van 1 oktober naar de parkeerplaats van het Triavium.

De nieuwe opstaplocatie is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Trein- en busstation Zwaneveld bevinden zich op minder dan 5 minuten loopafstand.

Het parkeerterrein bij het Triavium beschikt over ruim 500 parkeerplaatsen. Op het parkeerterrein geldt een betaald parkeerregime. Het tarief is 0,60 euro per uur. Maar omdat de uitrijdtijd een half uur bedraagt, biedt dit voor halers en brengers van de touringcarpassagiers voldoende tijd om het terrein kosteloos te betreden en te verlaten.

De verhuizing van de opstapplaats is ingegeven door klachten van omwonenden. Zij gaven herhaaldelijk aan last te hebben van het geluid die de optrekkende en stationair lopende bussen maken. De gemeente heeft meegewerkt aan de verhuizing, mede omdat hierdoor de verkeersveiligheid aan de Arend Noorduijnstraat verbetert.

Bovendien betekent de parkeerplaats bij ijsbaan en congrescentrum het Triavium een verbetering voor de touringcarbedrijven. Hier bevindt zich een afgesloten parkeerterrein met een aparte busstrook. Bij het Triavium kunnen ook meer touringcars (elf in plaats van twee) gelijktijdig hun passagiers laten opstappen zonder dat het overige verkeer of andere touringcars gehinderd worden. Daarnaast ligt het terrein aan een belangrijke ontsluitingsweg van Nijmegen en in de directe nabijheid van de A73 en A50. Voor de chauffeurs betekent dit dat zij zich niet langer door het verkeer in de de relatief krappe Nijmeegse binnenstad hoeven te manoeuvreren.

Touringcarbedrijven zijn de afgelopen weken gewezen op de mogelijkheid om al voor 1 oktober gebruik te maken van de parkeerplaats bij het Triavium.

Bron: Gemeente Nijmegen