Twee aanhoudingen na mishandeling

Nijmegen, 21-02-2009 • Vrijdagnacht werd de politie gebeld dat er ruzie was geweest in een woning in de omgeving van de Heiweg. Daarbij zou iemand zijn neergestoken. Politie en ambulance gingen er direct naar toe.

Het slachtoffer, een 54-jarige Nijmegenaar, vertelde dat hij door een bekende van hem was neergestoken. Hij zou al een langerlopend conflict met deze man hebben. Agenten gingen op zoek naar de verdachte, een 48-jarige Nijmegenaar, en zagen hem met een andere man in een auto vlakbij de woning. Toen agenten hen wilden aanhouden, reden ze snel weg. Na een korte achtervolging konden ze worden aangehouden.

 

De bestuurder, een 29-jarige Nijmegenaar, is aangehouden voor rijden onder invloed. Uit ademanalysebleek dat hij ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l zat. Hij blies 570 ug/l. Ook is hij aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Zijn bijrijder, de 48-jarige Nijmegenaar, is ook aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Van hem werd een wikkel met drugs in beslag genomen.

 

Het slachtoffer werd s‘ nachts in het ziekenhuis opgenomen voor behandeling aan zijn verwondingen. Hij is inmiddels ontslagen, het bleek om een oppervlakkige snijwond te gaan.

 

De politie doet onderzoek naar de toedracht van de mishandeling. ’s Nachts werd direct de plaats delict afgesloten voor uitgebreid onderzoek door de technische recherche. Verder zijn en worden verschillende getuigen gehoord.