Twee rijbewijzen ingevorderd na drankgebruik

Gemeente Lingewaal/Nijmegen, 14-01-2009 • In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie twee bestuurders aan die met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Dit gebeurde in Spijk (gemeente Lingewaal) en in Nijmegen. Van beiden is het rijbewijs ingevorderd, eenmaal vanwege recidive en eenmaal vanwege de hoge uitslag.

In Spijk hielden agenten rond 01.00 uur een 38-jarige bestuurder staande, woonachtig in de gemeente Lingewaal, die met hoge snelheid over de Spijkse Kweldijk reed. De nadere controle leidde tot een blaastest, die uitwees dat de man onder invloed reed. Hij blies 375 ug/l op de ademanalyse waar 220 de strafbare limiet is. Omdat de 38-jarige al vaker voor dit misdrijf is aangehouden, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

In Nijmegen zagen surveillerende agenten omstreeks 04.15 uur vanaf de roadbarrier bij de Augustijnenstraat een taxi aan komen rijden. De chauffeur gebruikte gewoon zijn toegangspas. Vlak achter de taxi reed een bestelbus zonder verlichting die ook de roadbarrier passeerde. Reden voor de agenten poolshoogte te nemen. Zij spraken de bestuurder aan die zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde. Uit de ademanalyse die volgde bleek dit ook, met een uitslag van 760 ug/l. De hoge uitslag was aanleiding om meteen het rijbewijs van de man, een 60-jarige Nijmegenaar, in te vorderen.
Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.