Twee vrouwen – gratis film Bemmel, 6 nov

Gratis de film ‘Twee vrouwen’ bij TOP
De Kinkel, Bemmel – 6 november 2008, aanvang 20.00 uur

Twee Vrouwen, een verfilming van het boek van Harry Mulish is op donderdag 6 november te zien bij TOP in de Kinkel in Bemmel
De gratis voorstelling sluit daarmee aan bij het nationale leesboek dit jaar. Van 17 oktober tot en met 14 november wordt namelijk het boek Twee Vrouwen gratis uitgereikt bij bibliotheken.

De film is al in 1979 verschenen en is alleen daarom al het bekijken waard. Nederlandse topacteurs als Joop Admiraal en Kitty Courbois, maar dan 30 jaar jonger. En dat tegen het decor van Nederland in de jaren 70.
De film is gemaakt door regisseur George Sluizer en gaat over Laura. Ze is een gescheiden vrouw van middelbare leeftijd en ze ontmoet het meisje Sylvia. Ze worden verliefd en gaan samenwonen. Het is één van Laura’s grootste wensen om een kind te hebben, een kind dat ze zelf niet meer krijgen kan.

Met het project nationale leesboek hoopt de overheid dat zoveel mogelijk lezers over het boek met elkaar in discussie gaan. Het vorige ‘nationale leesboek’, De gelukkige klas van Theo Thijssen, is in bijna een miljoen exemplaren verspreid.
Met het gratis laten zien van de verfilming van het boek hoopt Top op een eigen manier bij te dragen aan de discussie over Twee Vrouwen.
De toegang is gratis. Er zijn maximaal 50 kaarten. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van een kaartje. Kaarten zijn te verkrijgen bij de bibliotheek Bemmel vanaf 29 oktober.
Voor meer informatie ook over films dit hele seizoen bij Toestanden Op Podium kijk op : www.topbemmel.nl
 
 
Rubriek Uitgaan