Tweeduizend handtekeningen zwembad Oost

D66 Nijmegen
18 juni 2007

TWEEDUIZEND HANDTEKENINGEN VOOR ZWEMBAD IN OOST

De inwoners van Nijmegen-Oost zijn tegen verplaatsing van zwembad Oost naar een ander deel van de stad. D66 Nijmegen heeft 1.888 handtekeningen opgehaald. De handtekeningen worden woensdagavond aan wethouder Depla (ruimtelijke ordening en sport) aangeboden.

Het huidige zwembad Oost is afgeschreven en binnen enkele jaren moet de nieuwbouw gereed zijn, op de huidige locatie of op een nieuwe plaats in Nijmegen-Oost. Wethouder Depla denkt daarbij aan een groot gebied, veel groter dan Nijmegen-Oost volgens de eigen gemeenteregels en in de beleving van mensen is. D66 Nijmegen ergert zich daaraan. Duco Bodewes, fractievoorzitter van D66 Nijmegen: ‘Depla zegt altijd dat hij een zwembad in Nijmegen-Oost wil houden, maar dan moet hij niet naar locaties elders kijken zoals naar het sportcentrum van de universiteit’.

De inwoners van Nijmegen-Oost zijn bang dat het zwembad van de huidige locatie verdwijnt en dat er in de plaats daarvoor appartementen komen. Duco Bodewes: ‘Wethouder Depla moet ophouden met het volbouwen van alle vrijkomende plekken in Nijmegen-Oost. Er zijn heel wat buurten in Nijmegen-Oost waar er voor kinderen geen enkele speelgelegenheid is’.

Vrijwel alle mensen waar D66 Nijmegen heeft aangebeld, hebben een handtekening gezet. De meeste mensen zijn voor nieuwbouw op de huidige locatie van het zwembad, waarbij er dan wel wat aan het parkeerprobleem moet worden gedaan. Maar een andere locatie, mits gelegen in de wijk Nijmegen-Oost, vinden de meeste mensen ook goed. De vraag is wel of er een andere geschikte locatie is.

Bron: D66 Nijmegen