Uit mijn leven gegrepen – Dak & thuislozen, 1 febr

Nijmegen, 23 januari 2008

Presentatie gedichtenbundel “Uit mijn leven gegrepen”
gemaakt door dak- en thuislozen

Op vrijdag 1 februari presenteert Het Atelier van de Overlevingskunst de gedichtenbundel “Uit mijn leven gegrepen”, gemaakt door dak- en thuislozen uit Nijmegen. In deze bijzondere bundel worden levensgedichten van de straatdichter geïllustreerd met schilderijen van kunstenaars van Het Atelier. Gevoelens, gedachten en belevingen zijn vormgegeven op doek en papier en met elkaar verbonden.

Het Atelier van de Overlevingskunst is een kunstproject speciaal bedoeld voor dak- en thuislozen opgericht door Stichting het Kruispunt, straatpastoraat Nijmegen. Elke vrijdagochtend kunnen dak- en thuislozen, met ondersteuning van begeleiders en pastor, schilderen, mozaïeken, gedichten schrijven in de Titus Brandsma Kapel. Bezig zijn met kunst haalt mensen van de straat even uit hun situatie en geeft hen de mogelijkheid zin te geven aan hun situatie. Wie op straat leeft, ontwikkeld een geheel eigen creatieve stijl: de overlevingskunst. Uitgaande van de kracht van mensen, biedt het Atelier hen de mogelijkheid deze, ook aanwezige, sterke kanten te ontwikkelen.

De presentatie van de gedichtenbundel “Uit mijn leven gegrepen” is op vrijdag 1 februari om 14.00 uur, in de Titus Brandsma Kapel aan de Kroontraat 148 te Nijmegen.
Het programma begint, na ontvangst, met bijdragen van de Stadsdichter van Nijmegen, Victor Vroomkoning en de kunstenaar Diederik Grootjans. Vervolgens worden de eerste exemplaren uitgereikt aan de straatdichter en de schilders en zal de straatdichter één van zijn gedichten voordragen. Aansluitend is er tijd voor een hapje en een drankje. Tegelijk is er deze middag een expositie met schilderijen uit de bundel te bezichtigen.
“Uit mijn leven gegrepen” wordt gratis verspreid onder de aanwezigen en zal zeer binnenkort verkrijgbaar zijn bij de bekendere boekhandel in Nijmegen.

Bron: Stichting Het Kruispunt Nijmegen
 
Kijk voor een fotoimpressie op Kruispunt – Uit mijn leven gegrepen