UITfestival Nijmegen, 10 sept

Programma UITfestival Nijmegen

Zaterdag 10 september 2011, in en rondom het Valkhofpark
Van 14.00 tot 24.00 uur.
10 uur kunst en cultuur!

met oa T.r.a.s.h., Joy Wielkens, Souldada,The Secret Sisters, Kraak & Smaak, Zwart Licht XL, Marike Jager, Beukorkest, Montezuma’s Revenge, De Stilte,  Kikker en Ezel, Klein Duimpje, Glenn Wool, De producers, trio BraamdeJoodeVatcher en heel veel meer!

De Nijmeegse culturele instellingen en producenten presenteren gratis een gevarieerd en boordevol programma op zaterdag 10 september tijdens het UITfestival. Muziek, dans, film, literatuur, beeldende kunst en spannend theater en cabaret zijn ruim vertegenwoordigd. In het Valkhofpark, op diverse podia, op straat en in Museum Het Valkhof is het cultureel genieten geblazen van 14.00 tot 24.00 uur.

Programma
Voor jong en oud, muziek- theater-, literatuur-, film, beeldende kunst en dansliefhebber presenteert het UITfestival Nijmegen een afwisselend programma.  Bekende en minder bekende artiesten en kunstenaars zijn 10 uur lang te zien en te horen!

Muziek
De razend populaire Secret Sisters uit de USA brengen country uit de jaren 50. De beuk erin met overdonderende en gevarieerde stijlen van het Beukorkest! Trio BraamDeJoodeVatcher speelt eigenzinnige jazz. Een spannende combinatie van film en muziek bij de funky bigband B-movie orchestra, terwijl de topmusici van Van Swieten Society onbekend klassiek en Vroeg-Romantisch repertoire spelen. Singer- songwriter Marike Jager verovert de hele wereld met haar originele liedjes en nu ook het grote podium in het Valkhofpark. Montezuma’s Revenge komt met 2 gloednieuwe zangers. Losse heupen en Griekse copacabana op het Friese strand, van Souldada. Joy Wielkens zingt haar laatste nummers en speciaal voor de jongeren is er knallende hiphop van Zwart Licht XL.
Als grote afsluiter het Leidse trio Kraak & Smaak, dat er met een mix van van electronische funk, samples en breakbeat voor zorgt dat het dak eraf gaat!

‘De producers’ geven alvast een voorproefje. Johnny Kraaijkamp Jr, Noortje Herlaar en Dick van den Toorn zijn te zien in deze spraakmakende musical die een grote hit op Broadway was.

Dans
De Stilte uit Breda presenteert drie jonge makers, met drie korte voorstellingen op 3 verschillende plekken, zowel in het park als in het Valkhofmuseum.
T.r.a.s.h. speelt een korte voorstelling het park. Zij staat bekend om haar dynamische en compromisloze voorstellingen en energieke bewegingstaal.

Cabaret
Jeroen Bouwhuis is de baas over lichaam, mimiek en publiek! Uit de voorstelling Makkelijk Praten presenteert Carolien Borgers een wervelend kort stuk. Stand up comedian Glenn Wool (Canada) ziet er uit als een ruige hond, maar hij beschikt over een breed scala aan onderwerpen die op een intelligente manier bij de kop worden genomen!
 
Literair
De Wintertuin presenteert De Uitvreters in Museum Het Valkhof, waarin 8 schrijvers een nieuw verhaal of gedicht voordragen. Elke tekst eindigt met de laatste zin uit ‘De Uitvreter’ van Nescio.
Twee dames op een tandem, Teksttandem genaamd, verzamelen verhalen van voorbijgangers.

Kinderen
Voor de kinderen zijn er leuke levensgrote boekfiguren als Kikker, Geronimo Stilton en Ezel die op het terrein rondlopen. De Verhalenjurk brengt De Gaapdraak. Korte stukken uit de musicals Klein Duimpje en Thomas de Stoomlocomotief worden vertolkt door Van Hoorne Events. Alvast een opwarmertje voor het nieuwe seizoen!

En extra:
TV Wartburg is de intiemste en charmantste openluchtbioscoop van Nederland, die wordt ingevuld door Go Short, LUX, Whaa, Jac Splinter, Het Gelders Orkest en Dziga.
In het Uitkijkkonijn speelt het Nijmeegse duo Claustrofonie, dat de grootste hits in de kleinste ruimtes speelt.
Wethouder Henk Beerten leest op een speciale plek het verhaal van Ezel en Kikker voor.
Kunstenaars van Smeerolie zijn ‘live’ aan het werk en Stichting Aroma staat er met een ‘ papierfabriek’ waar kinderen zelf papier kunnen maken en bewerken.
Kunstenaar Merel Holleboom presenteert beeldende installaties. In de Barbarossa ruine treedt Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock op.

Het grappige familietrio de Tivolies uit Nijmegen presenteert het dagprogramma en laat nog wat leuke acts tussendoor zien.

Culturele informatiemarkt
Alle informatie over cursussen, voorstellingen, workshops, lezingen etc. van het komend seizoen zijn ’s middags in het Valkhofpark te vinden van 14.00u tot 18.00u.

Het UITfestival Nijmegen is een initiatief van Stichting Culturele Evenementen Nijmegen. St. CEN bestaat: LUX, Doornroosje, De Lindenberg, Keizer Karel Podia, Bibliotheek Nijmegen, Museum Het Valkhof, De Wintertuin, Music Meeting, creatief ondernemersplatform Smeerolie en Jeugdtheater Kwatta.
www.uitfestivalnijmegen.nl