UNICEF Nijmegen – Wensencampagne start


 
UNICEF Nijmegen klaar voor jaarlijkse goede wensencampagne

Nijmegen, oktober 2008 – Met kerstmis en de jaarwisseling in het verschiet staan de vrijwilligers van Unicef Nijmegen en omgeving klaar voor de verkoop van wenskaarten, kalenders, agenda’s, speelgoed en tal van andere (relatie)geschenken. De mobiele verkoopstand reist op verschillende data langs diverse locaties in de regio.

In het winkelcentrum in Malden is het Unicef-assortiment te vinden op 24 en 25 oktober en op 28 en 29 november. Albert Heijn aan de St. Jacobslaan, Nijmegen, verleent gastvrijheid aan de Unicef-stand van 27 oktober t/m 8 november. Van 10 t/m 21 november is Unicef vertegenwoordigd in de Hal van het Sint Radboud ziekenhuis.
Van 30 november t/m 21 december biedt Vroom & Dreesmann aan de Markt in Nijmegen onderdak aan Unicef. Voor de periode 11 t/m 18 december wordt verhuisd naar de Centrale Bibliotheek Mariënburg, Nijmegen. In Groesbeek staat de Unicef-stand op 21 en 22 november opgesteld in de Zuidmolen en van 26 november t/m 6 december in de Bibliotheek aan de Kloosterstraat.

Unicef voert dit jaar campagne onder het motto Geef schoon water. Het gebrek aan schoon drinkwater en hygiëne veroorzaakt diarree, een belangrijke oorzaak van kindersterfte. De mensen voor wie de hulp bedoeld is worden daar nauw bij betrokken. Zij worden bijvoorbeeld ingeschakeld bij de bouw en het onderhoud van pompen en latrines. Het betekent dat de hulp door lokale overheden en gemeenschappen kan worden uitgebouwd. Unicef helpt mensen zichzelf te helpen. 
 
Unicef is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, die hulpprogramma’s in ongeveer 155 landen uitvoert en wereldwijd opkomst voor de rechten van kinderen. Onder het motto ‘Kinderen eerst”geeft Unicef Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Ook lobbyt Unicef Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.
 
Regionaal Comité Unicef Nijmegen: www.unicef-vrijwilligers.nl/nijmegen
 
 
Rubriek Maatschappij