Herinrichting van Welderenstraat

Nijmegen, 25 september 2008

Herinrichting van Welderenstraat en kruispunt Bisschop Hamerstraat

Vanaf maandag 29 september gaat de gemeente Nijmegen de van Welderenstraat opnieuw inrichten en het kruispunt op de Bisschop Hamerstraat aanpassen. De klussen maken deel uit van het Economisch Offensief Ringstraten. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid.

Kruispunt Bisschop Hamerstraat
Het kruispunt In de Betouwstraat / Bisschop Hamerstraat / van Welderenstraat wordt een gelijkvloerse drempel. Dit betekent dat het verkeer vanuit de In de Betouwstraat linksaf mag slaan richting de Eerste en Tweede Walstraat en de Molenstraat. De werkzaamheden starten op maandag 29 september en duren tot en met donderdag 2 oktober.

Er is geen doorgaand verkeer mogelijk tijdens de werkzaamheden vanaf het Keizer Karelplein richting de Eerste en Tweede Walstraat en de Molenstraat. Ook de aansluiting van de van Welderenstraat op de Bisschop Hamerstraat is afgesloten. Parkeren in de Bisschop Hamerstraat is niet mogelijk en het verkeer wordt omgeleid. In de loop van donderdag 2 oktober wordt het kruispunt weer vrijgegeven.

Bewoners en ondernemers uit de Bisschop Hamerstraat, Molenstraat en Eerste en Tweede Walstraat worden verzocht hun huisvuil tijdens deze werkzaamheden op de vaste ophaaldag klaar te zetten op de dichtstbijzijnde hoek van de straat.

van Welderenstraat
Omdat er door de aanpassing van het kruispunt geen doorgaand verkeer in de van Welderenstraat mogelijk is, start ook daar de herinrichting in week 40. De rijweg, parkeervakken en trottoirs van de van Welderenstraat krijgen nieuwe bestrating. Ook worden fietsenrekken en straatmeubilair vervangen en zorgen meer bomen en planten voor een groenere uitstraling.
Het werk aan de van Welderenstraat verloopt in fasen en is half november klaar.

Eerst wordt het gedeelte van de Bisschop Hamerstraat tot aan de Arksteestraat aangepakt. Dan volgt het deel Arksteestraat-Eilbrachtstraat en als laatste het gedeelte Eilbrachtstraat-van Schevichavenstraat. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk tijdens de werkzaamheden; het verkeer wordt omgeleid. Alle panden blijven te voet bereikbaar.

Bewoners en ondernemers kunnen in andere straten in parkeerzone D parkeren. Zij worden verzocht hun huisvuil tijdens de werkzaamheden op de dichtstbijzijnde hoek van de straat klaar te zetten op de vaste ophaaldag.

Sinds 2005 voeren gemeente en ondernemers projecten uit ter verbetering en opwaardering van de zogenaamde Ringstraten: het Economisch Offensief Ringstraten. De werkzaamheden aan de In de Betouwstraat zijn inmiddels grotendeels afgerond. Op zondag 5 oktober wordt dit gevierd met een feestelijke braderie. Na de herinrichting van het kruispunt zijn de van Welderenstraat en van Broeckhuysenstraat aan de beurt.

Het doel van het project is dat de Ringstraten een trekpleister voor toeristen en inwoners van Nijmegen en regio worden, met een aantrekkelijk aanbod aan horeca en detailhandel, een verzorgde, kwalitatieve uitstraling, voldoende groen en bijzondere aandacht voor historische locaties en gebouwen. De beoogde einddatum van het Ringstratenproject is eind 2010. De gemeente Nijmegen ontvangt hiervoor financiële steun uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Bron Gemeente Nijmegen 
  
 
Rubriek Auto, verkeer en vervoer