Vechtpartij Plein 44 – Agenten gewond geraakt

Agenten gewond geraakt tijdens vechtpartij
 
Nijmegen, 16-02-2009
 • Zondagavond heeft er omstreeks 21.45 uur een flinke vechtpartij plaatsgevonden. Daarbij raakten verschillende agenten gewond.

Rond half tien kreeg de politie een melding, dat er zou worden gevochten op Plein 1944. Toen de agenten ter plaatse gingen troffen zij een aantal mannen aan. Volgens de groep zou er geen sprake meer zijn van ruzie. De agenten gingen weer maar bleven wel op enige afstand de groep observeren.

 

Dit bleek niet voor niets. Er ontstond wederom binnen de groep een gevecht tussen twee mannen.

De agenten gingen ter plaatse en probeerden de partijen te scheiden maar de groep richtte zich vervolgens massaal tegen de politie. De politie hield uiteindelijk drie mannen aan. Een 52-jarige Nijmegenaar en een 19- en 42-jarige man uit Beuningen. De politie doet op het moment onderzoek. Ook worden er vandaag een aantal aangiften opgenomen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

 

Getuigenoproep

In het belang van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met getuigen. U kunt zich melden bij de districtsrecherche Nijmegen, te bereiken via het nummer 0900-8844. Meldt u uw informatie liever anoniem dan kunt u dit doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem te bereiken op het telefoonnummer 0800-7000.