Veel drugs en wapen in woning

Nijmegen, 07-02-2009 • Vrijdagmiddag besloot de politie na een eerder binnengekomen anonieme tip de woning van een 34-jarige man uit Nijmegen te doorzoeken. Daar werd onder andere een grote hoeveelheid drugs en een wapen aangetroffen.

In de woning in de wijk Lindenholt in Nijmegen ging de politie vrijdagmiddag rond twee uur naar binnen. Daarbij werd de hulp van de Nationale Recherche en een speurhond ingezet. De zoeking in de woning stond onder leiding van de rechter-commissaris. Tegen half elf ’s avonds sloot de politie de woning af. In die tussentijd waren er harddrugs, een vuurwapen met patronen en vele harddrugs verwante spullen aangetroffen. Onder andere zakken, potten en emmers harddrugs en chemicaliën maar ook apparatuur voor het vermalen, versnijden en wegen van die drugs. Daarnaast trof de politie een grote hoeveelheid op XTC lijkende pillen aan.

Test
De overige drugs en chemicaliën zijn ter plaatse getest door de Nationale Recherche en bleken positief uit te slaan op amfetamine. De goederen zijn uit de woning gehaald en in beslag genomen door de politie. De 34-jarige man werd voor verhoor naar het politiebureau gebracht en werd in verzekering gesteld.