Verkeersagressie Nieuwe Dukenburgseweg

Verkeersagressie: 2 aanhoudingen
 
Nijmegen, 06-01-2009
 • Maandagmiddag rond 12.10 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding materieel op de kruising Nieuwe Dukenburgseweg en de Neerbosscheweg in Nijmegen. Beide partijen zouden nog aanwezig zijn en met elkaar in conflict. Agenten gingen erheen om poolshoogte te nemen. Dit resulteerde in de aanhouding van beide bestuurders.

Ter plaatse troffen politieagenten bij het Jonkerbosplein twee auto’s, beide bleken beschadigd, de één van achter en de ander voor voren. Een 43-jarige bestuurder uit Grave zou de andere bestuurder, van 29 jaar uit Nijmegen, hebben gesneden. Daarop zou deze boos hebben geclaxonneerd. De Gravenaar zou op zijn beurt agressief hebben gereageerd, bij de verkeerslichten zijn uitgestapt en op andermans auto hebben geslagen en gedreigd. Daarop zou de bedreigde bestuurder op de man zijn ingereden. Die kwam daarbij op de motorkap terecht maar raakte niet gewond. Hij is weer ingestapt en zou daarop achteruit op de auto van de Nijmegenaar zijn ingereden.
Nadat de agenten van beide kanten het verhaal hadden aangehoord, werden alletwee de mannen aangehouden op verdenking van overtreding van artikel 5 WegenVerkeersWet (WVW), gevaarlijk rijgedrag, of poging tot doodslag.

De situatie ter plaatse werd met foto’s vastgelegd. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Na verhoor zijn de 29-jarige en 43-jarige weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.