Verkeershinder Oranjesingel/ Canisiussingel

Nijmegen, 27 oktober 2008

Afsluiting rijbanen Oranjesingel: doorgaand verkeer mogelijk

Aanstaande woensdag tussen 10.00 en 15.00 uur wordt op de Oranjesingel in beide richtingen één rijbaan afgesloten vanwege werkzaamheden. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Afhankelijk van de vorderingen is dit ook op donderdag het geval.

Op woensdag 29 oktober worden nog afrondende werkzaamheden aan het wegdek van de Oranjesingel uitgevoerd. Tussen tien uur ‘s ochtends en drie uur ‘s middags is in beide richtingen één rijbaan afgesloten om verdrijvingsvlakken en pijlen op het asfalt aan te brengen. De andere rijbaan blijft beschikbaar en het verkeer kan alle gebruikelijke afslagen nemen.

Afhankelijk van de vorderingen moet de klus op donderdag 30 oktober worden voortgezet. Ook dan is het mogelijk dat tussen 10 en 15 uur in beide richtingen één rijbaan wordt afgezet.

Bron Gemeente Nijmegen

——-
Nijmegen, 21 oktober 2008

Oranjesingel extra nacht afgesloten op 22 oktober

De Oranjesingel in Nijmegen krijgt een nieuw wegdek. Hiervoor is de straat twee weekenden en enkele nachten afgesloten. Voor het aanbrengen van de detectielussen is er nog een extra nacht werk nodig. Ook in de nacht van woensdag op donderdag, tussen 20.00 en 6.00 uur, is de straat geheel afgesloten voor verkeer.
Als het weer meewerkt is de Oranjesingel op maandag 27 oktober 6.00 uur weer helemaal klaar.

Kijk voor meer informatie op: www.nijmegen.nl

——-

Nijmegen, 7 oktober 2008

Verkeershinder op de singels

Afsluiting Oranjesingel / Sint Canisiussingel

In de tweede helft van oktober wordt er ruim een week gewerkt aan de Oranjesingel en Sint Canisiussingel. De gemeente Nijmegen vervangt hier het wegdek. Een deel van de tijd is deze belangrijke verkeersader dan afgesloten voor verkeer. Om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden grotendeels in het weekend en ’s nachts uitgevoerd.

Het wegdek van de Oranjesingel en Sint Canisiussingel, tussen het Keizer Karelplein en het Keizer Traianusplein, is aan vervanging toe. Het werk start op zaterdag 18 oktober om 20.00 uur. Dan wordt 10 centimeter asfalt weggefreesd en een onderlaag aangebracht. Maandagochtend 20 oktober om 6.00 uur is dit klaar. Het weekend daarop worden de toplaag en de belijning aangebracht. Dit gebeurt van zaterdag 25 oktober, 20.00 uur tot en met maandag 27 oktober, 6.00 uur ’s ochtends.

Daarnaast worden de detectielussen voor de verkeerslichten vervangen. Dit gebeurt in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 oktober en de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 oktober. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen 21.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends.

De werkzaamheden kunnen enige geluidsoverlast veroorzaken.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we besluiten om de werkzaamheden uit te stellen.

Beide weekenden (week 42 en 43) is de Oranjesingel / Sint Canisiussingel tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten voor verkeer. Hetzelfde geldt voor de nachtelijke werkzaamheden tussen 20 en 22 oktober. Door de afsluitingen wordt de werktijd van het project sterk ingekort.

Van maandag 20 tot en met zaterdag 25 oktober is er overdag sprake van lichte verkeershinder. Dit komt omdat de verkeerslichten dan niet optimaal werken. De gemeente zorgt tijdens het project voor een omleiding binnen de stad. De parallelwegen blijven gedeeltelijk bereikbaar via de zijstraten.

Op de snelwegen rondom Nijmegen wordt het verkeer om de stad heen geleid (zie plattegrond). Het verkeer richting Arnhem wordt omgeleid via de A73, A50 en A15. En het verkeer richting ‘s-Hertogenbosch en Venlo wordt bij knooppunt Valburg en knooppunt Ressen omgeleid via de A15 en de A50.

Ook bussen moeten rekening houden met de werkzaamheden. De betreffende ov-bedrijven zullen de gewijzigde situatie communiceren.

Bewoners van de Oranjesingel en Sint Canisiussingel kunnen het huisvuil zoals gebruikelijk aanbieden.

Bron: Gemeente Nijmegen

Plattegrond omleiding
 
 
Rubriek Auto, vervoer en verkeer