Geschept door bus – Aanrijding snorfiets

Nijmegen, 26-01-2009 • Maandagochtend vonden er in Nijmegen meerdere verkeersongevallen plaats. Verschillende personen raakten hierbij gewond.

Rond 09.00 uur vond een aanrijding met letsel plaats op de kruising Broekstraat met De Meeuwse Acker 10e straat. De toedracht is vermoedelijk als volgt: een 22-jarige man uit Nijmegen reed in zijn bestelbus over de Broekstraat. Op het naastgelegen fietspad reed een 51-jarige vrouw uit Nijmegen op haar bromfiets. Op het kruispunt wilde de 22-jarige rechtsaf De Meeuwse Acker inslaan. Hij stopte voor het fietspad om de vrouw voorrang te verlenen. Nadat hij even had gewacht, stak hij langzaam het fietspad over. Op dat moment kwam de 51-jarige op haar bromfiets aanrijden en reed tegen de bestelbus aan waardoor ze ten val kwam. De vrouw liep letsel op aan haar nek en kaak en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Geschept door bus

Op de Waalstraat vond rond 09.15 een ongeval plaats. Een 35-jarige vrouw uit Beuningen werd hier geschept door een bus. Een 47-jarige buschauffeur uit Nijmegen reed over de Kanaalstraat en kwam uit de richting van de Industrieweg. Hij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de 35-jarige, die voor hem van links kwam en op de kruisende weg fietste. De vrouw liep door de aanrijding gekneusde ribben op. Ze werd overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

 

Aanrijding tussen auto en snorfiets

Omstreeks 09.30 uur kwam er een melding binnen van een aanrijding tussen een auto en een snorfiets op de Mr. Franckenstraat. Een 17-jarig meisje uit Nijmegen wilde met haar snorfiets op de Mr. Franckenstraat linksaf de Regentessestraat inslaan. Daarbij verleende ze geen voorrang aan een 32-jarige automobilist uit Heesch die haar tegemoet kwam. Een aanrijding was het gevolg. De 17-jarige kwam hierbij op de motorkap van de auto terecht. Het meisje raakte hierdoor gewond aan haar enkel en is voor behandeling overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.