Verkeersplateau Groesbeekseweg-Gelderselaan

Nijmegen, 27 november 2008
 
Verkeersplateau Groesbeekseweg-Gelderselaan

Op de afslag van de Groesbeekseweg met de Gelderselaan komt een inritconstructie. De aanleg hiervan duurt een week en begint op maandag 1 december. In die week is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Gelderselaan.

De Postweg is een éénrichtingsstraat geworden om de veiligheid van fietsers te verbeteren. Om verkeershinder in de Gelderselaan tegen te gaan, heeft de gemeente Nijmegen daar drie verkeersdrempels aangelegd. Als laatste maatregel komt er nu ook een inritconstructie (plateau) op de afslag met de Groesbeekseweg. Deze wordt in week 49 aangelegd. Maandag 1 december starten de werkzaamheden en vrijdag 5 december is de aannemer klaar.

De inritconstructie dwingt auto’s die van de Groesbeekseweg de Gelderselaan inrijden om af te remmen. Zo ontstaat er een veiliger situatie voor fietsers die voorrang hebben bij deze afslag.

Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Gelderselaan. Het verkeer wordt omgeleid via de Koolemans Beynenstraat, van ’t Santstraat, Poldersveldtweg en ten slotte de Postweg. De gemeente zorgt voor omleidingsborden. Parkeren in de Gelderselaan is geen probleem.

Bewoners van de Gelderselaan kunnen hun huisvuil tijdens de werkzaamheden op de dichtstbijzijnde hoek van de straat aanbieden.

Bron Gemeente Nijmegen