Verslaggevers van Omroep Gelderland duiken in de wereld van Defensie

In de nieuwe serie Rikruten gaan verslaggevers Rik Bronkhorst en Rik Kapitein aan de slag als militair. Hoe is het om deel te nemen aan de Kennismakingsdagen van de Luchtmobiele Brigade? Wat doen de zogenaamde verbindingseenheden binnen Defensie? En waar moet je rekening mee houden als Gevechtsleider bij de Luchtmacht?

Rikruten

Gelderland is Defensieland. Het is de provincie met de meeste Defensielocaties van Nederland. Inwoners van Gelderland zijn dan ook gewend om militairen in en op straat te zien. Maar wat doen die militairen daar? En wat gebeurt er achter de poorten van de kazernes?

Defensie-eenheden
Acht weken lang lopen Rik en Rik mee met verschillende Defensie-eenheden. Ze doen echt mee met oefeningen, en krijgen zo een goed beeld van de werkzaamheden van die eenheden. Van gewonden verzorgen met de geneeskundige troepen tot schieten met een pantserhouwitser. “We zijn juist op pad geweest met onbekendere eenheden”, legt Rik Kapitein uit. “We willen laten zien dat er meer te doen is dan in de bosjes liggen met een geweer.”

En dat is met de serie Rikruten goed gelukt. “Het was juist erg leuk om elke keer zelf mee te mogen doen”, vindt Rik Bronkhorst. “Ik wist zelf van tevoren niet dat er zóveel verschillende beroepen zijn binnen Defensie.”Rikruten
De eerste aflevering van Rikruten verschijnt woensdag 24 mei op Uitzending Gemist en op het YouTube-kanaal van Omroep Gelderland. Elke woensdag komt er om 16.00 uur een nieuwe aflevering online.