Ontwerpwedstrijd stijlvolle landschapsmeubilair

Prijsvraag stijlvolle vormgeving landschapsmeubilair van Via Natura-projecten in de gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen

Landschapsfonds Via Natura schrijft een ontwerpwedstrijd uit ten behoeve van een tiental projecten in het buitengebied van Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen. Deze projecten variëren van de aanleg van boerenwandelpaden over particuliere grond tot ontsluiting van het Romeins Waterwerk en het herstel van cultuurhistorische monumenten. De gebruikers van de wandelroutes zijn liefhebbers van het landschap: bewoners van onze gemeenten maar ook toeristen van buiten.

Het onderwerp van de ontwerpwedstrijd is landschapsmeubilair. Daarmee worden bedoeld: routeborden, informatiepanelen, rustplekjes (bankjes), overstaphekjes, hekwerken en toegangspoorten. Het ideale ontwerp combineert stijl en esthetisch verantwoorde vormgeving met de toepassing van duurzame materialen, die weinig onderhoud vergen en ‘hufterproof’ zijn. Het is van groot belang dat het nieuwe landschapsmeubilair aansluit bij bestaande bebording, en dat de eenheid van al die verschillende projecten die onder de paraplu van Via Natura gerealiseerd worden, zichtbaar is.

Voor deze ingewikkelde maar zeer uitdagende opdracht zoekt Via Natura kunstenaars die een fantastisch ontwerp kunnen maken voor dit landschapsmeubilair. Via Natura is momenteel bezig met de voorbereiding van de prijsvraag, maar wil kunstenaars de gelegenheid geven zich alvast aan te melden, zodat zij begin oktober het informatiepakket digitaal toegezonden krijgen. Met name kunstenaars die woonachtig zijn in ons gebied worden uitgenodigd mee te doen, zodat de prijsvraag zelf ook bijdraagt aan de betrokkenheid van burgers bij het landschap in ons gebied.

Aanmelden kan per e-mail: info(@)vianatura.nl
Contactpersoon: Tiny Wigman, 024-3430400