Via Romana – populaire toeristische cultuurroute

kleve-schloss-moyland.jpg
Kasteel Moyland, omgeven  door een historische tuin uit het einde van de 19e eeuw
 
Via Romana
Op het spoor van de Romeinen langs de Nederrijn

Tot op de dag van vandaag is de grootsheid van de Romeinen in het gebied van de Nederrijn te bespeuren.
Wie op reis wil in de Romeinse geschiedenis, kan dat prima doen in de omgeving van Kleve. Te voet, op de fiets of per auto de cultuurtoeristische fietswandelroute Via Romana volgend, komt 260 km lang het Romeinse bestaan tot leven. Van Xanten tot aan Nijmegen voert de voormalige handelsroute, de antieke "Limesstraat". Deze vormt de basis voor de ondertussen bij jong en oud erg populair geworden toeristische cultuurroute.
Op de weg van de belangrijke Nederrijnse Romeinse nederzettingen “Colonia Ulpia Traiana”(Xanten) en “Ulpia Noviomagus Batavorum”(Nijmegen) kunt u eten als ware u in het oude Rome en talrijke imposante overblijfselen van de Romeinse cultuur zijn te bewonderen in de grote en kleinere musea langs of dicht bij de Via Romana. Grote en kleine hobby-archeologen kunnen er zelf de kwast grijpen en rijk versierde sieradenkistjes of technische meesterwerken ontdekken, zoals vloerverwarming of waterzuiveringsinstallaties.
De vele antieke getuigenissen van het Romeinse leven aan de Nederrijn liggen als vanzelfsprekend verscholen in het weidse en afwisselende landschap en betoveren in ieder jaargetijde cultuur- en natuurliefhebbers. 
        
kleve-xanten-02.jpg
Archeologisch park in Xanten

Meer informatie op de nieuwe website: www.via-romana.de

Bron: Kleve Marketing

* Kijk voor activiteiten, evenementen en uitgaan in deze regio ook op Nijmegen Online, www.nijmegenonline.nl