Vier Gelderse Winnaars bij Kunstbende Young Creators Festival 2023

Vier jonge talenten uit Gelderland hebben op 30 september hoge ogen gegooid tijdens het Kunstbende Young Creators Festival, gehouden in de Melkweg en Lovelee te Amsterdam. Gelderland was succesvol in meerdere categorieën: winst in de categorie Expo, zilver in Fashion en DJ, en brons in Theater.

kunstbende young creators festival 2023
(c) Marcel Krijgsman

Over de Winnaars

  • Expo: Tristan de Haas (17) uit Acquoy won met zijn hedendaagse installatie ‘Je smelt vast over zwaarte en verwachtingen van onze jeugd’. Zijn werk wordt vanaf 3 oktober tentoongesteld in Rozet Arnhem.
  • Fashion: De Nijmeegse Mare (19) greep de tweede plek met een kledingcollectie geïnspireerd op afrofuturisme.
  • Theater: Qinn en Amy, beide 17 en afkomstig uit Eefde, veroverden de derde plaats met hun voorstelling ‘Worden kleine meisjes wel groot?’, waarin ze op zoek gaan naar hun identiteit.
  • DJ: Naces (18) uit Arnhem werd tweede met een technisch hoogstaande drum en bass set, gekenmerkt door sophisticated grooves en sounddesign.

Jurycommentaar

De jury prees Tristan’s werk om zijn relevantie en originaliteit, noemde Mare’s collectie ‘een spannende kijk op de toekomst’ en beschreef de muziek van Naces als ‘een complexe sound die toegankelijk wordt gemaakt.’

Over Kunstbende Gelderland

Liselot Peerenboom, regio-coördinator Kunstbende Gelderland, is enthousiast over het succes van de Gelderse deelnemers: “Kunstbende biedt jonge makers een platform om hun creaties te delen met een groot publiek. Het is geweldig om te zien hoe deze jonge talenten in korte tijd zo’n enorme groei doormaken. Ik ben trotser dan trots op onze Gelderse winnaars.”