4daagse – Scan missen: geen paniek

Nijmegen, 21 juli 2010

Logsysteem polsbandjes is garantie voor Vierdaagsewandelaar

Scan missen: geen
reden voor paniek

Wandelaars in de Vierdaagse die op hun tocht onverhoopt een controlescan missen hoeven niet in paniek te raken.

Het scannen van de polsbandjes is verbonden met een logsysteem dat het mogelijk maakt in één oogopslag te zien of betreffende wandelaar wel of niet de overige scancontroles heeft gehad. Is dat het geval, dan wordt hem of haar die ene misser ‘vergeven’.

Kinderziekten
Sinds de eerste wandeldag zijn er diverse kinderziekten opgedoken in het systeem dat de barcodes op de polsbandjes van de wandelaars moet scannen. Het gaat deels om een softwareprobleem, maar ook met de hardware, de handscanners die tijdens de controles worden gebruikt, loopt het in sommige gevallen mis.
Zover het zich nu laat aanzien wordt het softwareprobleem veroorzaakt door de snelheid waarmee gescand wordt. Toen eenmaal bekend werd dat daar het feilen te zoeken is, zijn er maatregelen genomen en is dat probleem grotendeels verholpen.
Achter de schermen wordt er nog keihard gewerkt aan de juiste werking van de handscanapparatuur. Het kan voorkomen dat die problemen nog niet onmiddellijk uit de wereld zijn. Om te voorkomen dat op de controleposten vertraging voor de wandelaars ontstaat, kan het gebeuren dat wandelaars niet gescand worden en zonder controlescan kunnen doorlopen. Zij hoeven niet bang te zijn dat dat negatieve gevolgen voor hun deelname heeft.

Polsbandje
Enige tientallen deelnemers hebben zich gemeld met een polsbandje dat tijdens normaal gebruik kapot is gegaan. Een kapot polsbandje hoeft echter, net als een gemiste scan, niet tot problemen te leiden. Wie zich met het kapotte polsbandje, of met een polsbandje dat te los of te strak zit, meldt bij de centrale administratie van de Vierdaagse, krijgt probleemloos een nieuw exemplaar. Wie z’n polsbandje echt kwijt is geraakt, zoals tot nu toe in een aantal gevallen gemeld is, moet zich ook melden bij de Centrale Administratie. Van geval to geval worden de gegevens gecheckt en als alles in orde is wordt ook dan een nieuw polsbandje verstrekt.
 
Bron: Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen
 
Programma Vierdaagsefeesten, laatste nieuws, foto’s: Vierdaagse Nijmegen Online